Naisten edustuksen kausi päätökseen tappion ja tasapelin myötä

| Aiheet: Naiset edustus, Raportit

Naisten edustus pelasi runkosarjan viimeiset pelinsä Torniossa 7.3. Vastassa olivat emäntäjoukkue SBT Tornio ja Kemin Sastamolo. Aiempi kauden kohtaaminen torniolaisten kanssa päättyi tasalukemiin ja Sastamololle hävittiin reilusti. Naisten panoksena peleihin oli saada yksi piste sarjataulukkoon, jonka myötä paikka kuuden joukossa olisi taattu ja täten karsinnat vältettäisiin.

SBC Levi – SBT Tornio 5-7

Levi sai otteluun suhteellisen hyvän lähdön ja seitsemän minuutin pelin kohdalla johto oli 2-0 #23 Töllin tehdessä molemmat maalit. Huolimattomasti pelatun omista lähdön Tornio kuitenkin hyödynsi kaventaen tilannetta ensimmäisen erän aikana 2-1. Molemmissa päädyissä tilanteita syntyi, mutta maalivahdit pitivät pelin vielä vähämaalisena. Levin naisten pelaamista leimasi huolimattomuus, takana olikin hiihtolomien ja muiden kissanristiäisten takia rikkoinaiset viikot harjoittelun suhteen, mikä näkyi kyllä pelissä.

Toisen erän puoleen väliin Levi kasvattaa johtoa 3-1, kun #6 Jesiöjärvi sijoittaa pallon maaliin. Tämän jälkeen kuskin paikan kuitenkin ottaa Tornio, joka päästetään peliin mukaan liian helposti passivoimalla omaa peliä aivan turhaan. Tornio käyttää hyväkseen myös erän erikoistilanteet, tekemällä maalin niin ylivoimalla, kuin alivoimalla. Tornio päästetään erän aikana 3-4 johtoasemaan, ja tilanne tuottaa Levin naisille jo harmaita hiuksia.

Kolmanteen erään täytyi Levin naisten parantaa peliään selvästi, jotta pisteistä voitiin edes haaveilla. Harmiksi Levin pelaaja komennetaan kuitenkin kaksi minuuttiselle, kun kentällä kirmaa liian monta sinipaitaista. Tämänkin ylivoiman Tornio hyödyntää ja livahtaa jo kahden maalin karkumatkalle. Levikin pääsee ajassa 32:58 ylivoimaa kokeilemaan, mutta tulosta ei saada aikaan. Jäähyn päättymisen jälkeen kapteeni #23 Tölli kuitenkin ottaa joukkuetta reppuselkään ja kaventaa tilanteeksi 4-5. Levi saa tästä jälleen jutun juonesta kiinni ja tasoittaakin pelin 5-5 ajassa 37:19, #17 Kilpeläinen tekee, #28 Rönnin syöttäessä. Tässä kohden Tornio käyttää aikalisänsä. Levin hyvä pöhinä jatkuu, mutta palloa ei saada vielä maalin saakka. Ajassa 43:30 Tornio pääsee maalin edestä tekemään johto maalin 5-6, kun sininen joukkue pelaa hieman lepsusti puolustustilanteen. Levin naiset juonivat kuvioita vielä aikalisän kautta, mutta edes 6vs5 ei saada enää palloa Tornion maaliin vaan puolestaan Tornio viimeistelee 5-7 tyhjään maaliin ja täten pisteet Torniolaisille ansaitusti. #2 Poikela urakoi Levin maalilla torjuen yhteensä 22 kertaa.

Sastamolo – SBC Levi 3-3

Tästä pelistä ei siis panosta puuttunut, sillä Tornio hoiti myös toisen pelinsä voitokkaasti, piste tarvittiin suoran sarjapaikan säilyttämiseksi. Levi sai otteluun lennokkaan lähdön sillä ensimmäinen hyökkäys ja pallon toimitus Sastamolon maalille tuottaa viivavedon seurauksena maalin, #8 Ovaskan ollessa maalintekijä. Ajassa 7:51 Levi lisää johtonsa kahteen maaliin, kun hyvän energisen pelin pelannut #7 Takala käy laittamassa pallon verkkoon.

Toisen erän alkuun sattuu pari mukahdusta ja Sastamolo on äkkiä kammennut pelin tasoihin 2-2. Levin naiset pääsevät kokeilemaan ylivoimaa, mutta tehoton ylivoima ei tuota maalinmerkeissä tulosta. Jäähyn päättymisen jälkeen Sastamolo menee ensimmäisen kerran pelissä johtoon 3-2. Aivan toisen erän loppuun Levi pääsee jälleen ylivoimaa pyörittämään. Nyt saadaan jo muutama tilanne, mutta vedot jäävät peittoihin tai ovat liian helppoja Sastamolon maalivahdille.

Kolmanteen erään lähdettiin siis maalin takaa-ajoasemasta. Ajassa 36:24 tarjotaan jälleen ylivoimaa Leville, tähän kohtaa valmentaja Wesslin ottaakin aikalisän, jotta ylivoimakoostumus ehtii punoa uudet juonet ylivoiman suhteen. Pienet muutokset ja viilailut tuottavat viimein toivotun tuloksen, kun ajassa 37:19 nähdään tasoitus 3-3 #17 Kilpeläisen lavasta, jonka veto hieman kimpoili Sastamolon puolustajien kautta verkon perukoille. Levin naisten hyvä pöhinä jatkuu, tosin ylivoimien aikana, Sastamolo alivoimaisena pääsi tolppaakin kilauttelemaan. Levin naiset saavat tapettua vielä yhden alivoimankin pelin viimeisellä vitosella. Enempää maaleja ei nähdä, joten päädytään tasatulokseetn ja pistejakoon. #35 Järvelin torjui Levin maalilla huikeat 23 kertaa, ottaen muutaman todellisen gamesaverinkin.  Naisten joukkueen sisäisen tsempparin palkinnon sai positiivisuudellaan ja yltymättömällä yrittämisellään #47 Satu Karjala, jolta jäi kuitenkin päivältä maali uupumaan, vaikkakin vanhanaikainen ei kaukana ollut onnistuakseen.

Takana tasainen kausi

Piste siis tarkoitti sitä, että naisten kausi päättyi runkosarjaan sijalle 6. samoin pistein kuin 4. SSRA 2 ja 5. LaVe, Levin naisilla kuitenkin ollen huonoin maaliero -22. Naiset pelasivat 18 peliä, joista voitto kirjattiin 5 kertaa, tasapeli 6 kertaa ja tappio koettiin 7 kertaa. Levin naiset tekivät 72 maalia, omasta maalista palloa kaivettiin 94 kertaa. Naisten paras pistenikkari oli #23 Leena Tölli, joka teki 17 peliin tehot 18+14=32, istuen myös 20 jäähyminuuttia.

Valmentaja Juho Wesslinin mietteitä kaudesta: ”Sarja oli edellisvuosia tasaisempi, helppoja pisteitä ei ollut tarjolla, jokaisen pisteen eteen tarvittiin hyvää tai erittäin hyvää peliä kokonaisuudessaan. Sarjan kolmelta kärkijoukkueelta ei viimeistä Sastamolo- peliä lukuunottamatta pystytty raapimaan muita pisteitä. Muiden joukkueiden kanssa pelit olivat sitäkin tasaisempia ja jännittäviä aina aivan viimeisille sekunneille saakka. Tämän kauden kuusi pelattua tasapeliäkin jo kertovat sen, miten tasaisia meidän tämän kauden pelit ovat olleet. Alkukaudesta meillä oli hieman ongelmia 3x15min tehokkaan peliajan suhteen. Pelaaminen kuitenkin parani muutaman turnauksen jälkeen ja pelillisesti pystyttiin kehittämään peliä eteenpäin kauden edetessä. Huonoja pelejä ei tälle kaudelle juurikaan osunut tai ylipäätään heikkoja eriä ei montaa kauteen mahtunut. Joukkuepelin kehittymisen ohella myös yksilöt kehittyivät ja täten myös pallollinen sekä palloton pelaaminen oli edelliskauteen ja alkukauteen verrattuna tasapainoisempaa ja tehokkaampaa.”

Sarjataulukko ja tilastot: https://salibandy.fi/tulokset/#/sarja/naisten-2-divisioona-pohjois-suomi-lohko-8/5875

Kiitos ja kumarrus siis kaudesta 2019-2020 kaikille mukana vaikuttaneille!