N2 toi kaksi pistettä mukanaan Torniosta

| Aiheet: Naiset II, Raportit

Sunnuntaina 1.3.2020 SBC Levin kakkosnaiset matkasivat Tornioon kohti kauden toiseksi viimeistä turnausta. Vastaan asettuivat HaHe Haukiputaalta, sekä SBT Martti. Pistetili karttui turnauksessa kahden pisteen verran.

HaHe II – SBC Levi II 0-2 (0-0, 0-2, 0-0)

Peliin lähdettiin kolmella kentällisellä tietäen vastus kovaksi. Joukkueiden edellinen kohtaaminen päättyi SBC Levin hyväksi täpärästi 1-0. Ensimmäinen erä pidettiin pinta haukiputaisten paineen alla, ja maalivahti #15 Jatkola teki mahtavia pelastuksia joukkueen eteen.

Toisen erän alussa maalihanat aukesivat, kun maalivahti #15 Jatkola avasi pelin hienolla pitkällä heitolla, josta #17 Tiina Pekkala pääsi röyhkeästi viimeistelemään vastustajan verkkoon. Näin myös maalivahti sai pistetilille täytettä. 2-0 johdon iski #7 Tiina Pasma, #8 Johanna-Maria Kuuselan syötöstä.

Kolmannessa erässä vastustaja loi vaarallisia tilanteita, mutta niistäkin kakkosnaiset selvisivät puhtain paperein. Aivan pelin loppuun HaHe:lle tarjottiin vielä ylivoima ja mahdollisuus kavennukseen, jota ei kuitenkaan tullut.

SBC Levi II – SBT Martti 1-2 (0-2, 0-0, 1-0)

Toiseen peliin lähdettiin hyvillä mielin, mikä latistui jo ensimmäisten minuuttien aikana vastustajan mennessä johtoon. Oma peli rakoili, pelinavaukset olivat hätäisiä, eivätkä helpotkaan syötöt nasahtaneet omaan lapaan. Useaan otteeseen vastustaja pääsi yksin läpi kohtaamaan maalivahti #15 Janina Jatkolan, joka oli kuitenkin hyvä este maalilla.

Toiseen erään kakkosnaiset lähtivät kahden maalin tappioasemasta. Rangaistuksia otettiin puolin ja toisin, mutta uusia maaleja ei kuitenkaan syntynyt. Kolmannessa erässä naarasporotokka pääsi kaventamaan: maalintekijänä jälleen #17 Tiina Pekkala, syöttäjänä #20 Sofia Luukkonen. Edes maalivahdin pois ottaminen ei edesauttanut enää tasoitukseen.

Turnauksen parhaana pelaajana palkittiin maalivahti #15 Janina Jatkola, joka on pelannut muuten neljä perättäistä nollapeliä ennen tappiota SBT Marttia vastaan. Tässä turnauksessa torjuntoja tuli yhteensä 40, sekä tehot 0+1. Hyvällä pelinluvulla ja hienoilla torjunnoilla Jatkola auttoi joukkuetta tuomaan edes kaksi pistettä tuliaisina kotiin.

Näillä pisteillä kakkosnaiset ovat varmistaneet lohkon 2. sijan, joka riittää huhtikuussa pelattaviin nousukarsintoihin. Ennen nousukarsintoja pelataan kuitenkin vielä yksi turnaus, 22.3 Rovaniemen Ounasrinteellä. Vastaan saadaan sarjakärki OFBC sekä sarjan viimeisenä oleva SBT Tornio II. Tervetuloa kannustamaan!

Sarjataulukko ja tilastot: https://salibandy.fi/tulokset/#/sarja/naisten-3-divisioona-pohjois-suomi-lohko-07/5976

– EV #19