Miesten edustusjoukkue varmisti sijat 1-2 kahdella voitollaan Rovaniemellä!

| Aiheet: Miehet edustus, Raportit

Miesten edustusjoukkue venytti tappiottomien ottelujen putkensa jo yhdeksään Rovaniemellä la 29.2 pelatuissa sarjapeleissä! Samalla joukkue varmisti sarjasijoituksen kahden parhaan joukkoon ja lopullinen sijoitus selviää päätöspeleissä la 21.3 Torniossa. Sarjan voittaja nousee suoraan 4. divariin ja kakkonen lähtee nousukarsintapeleihin.

SBC Levi – KäKi 12-1 (6-0, 4-0, 2-1)

Päivän ensimmäisessä matsissa pahasti vajaamiehinen KäKi ei pystynyt tällä kertaa haastamaan hyvin valmistautunutta porotokkaa. Pelin ratkaisu nähtiin jo 1. erässä, kun SBC Levi löi taululle tennislukemat 6-0.

2. erässä tykitys jatkui neljän lisäosuman verran, mutta 3. erään tahti hieman hiipui ja myös KäKi pääsi rikkomaan kuparisensa.

Loppulukemat selkeät 12-1 ja #83 Jarmo Pantsarille tehot 3+0 (uran ensimmäinen hattutemppu!) sekä maalin suulla #32 Kristian Karhulalle 10 torjuntaa. Vastustajan maalivahti torjui ottelussa peräti 43 kertaa.

OPUS – SBC Levi 3-4 (0-2, 0-0, 3-2)

Toisessa ottelussa vastaan asettui oululainen OPUS, joka kauden ensimmäisessä kohtaamisessa joulukuun alussa vei voiton maalein 2-3.

SBC Levi aloitti ottelun vahvasti siirtyen 2-0 johtoon 1. erässä #43 Pyry Wälin ja #25 Juho Wesslinin maalatessa ylivoimalla. Wälille maali oli jo kauden 13. ja samalla ”Pyrtsi” otti joukkueen sisäisen maalipörssin kärkipaikan haltuunsa.

2. erässä ote pelistä herpaantui ja OPUS pääsi ottelussa kuskin paikalle, mutta maalihanat pysyivät kiinni. 3. erän alkuun #19 Matti Autioniemi laukoi tilanteeksi 3-0, mutta fyysisesti pelannut ja vahvasti kaksinkamppailuissa vääntänyt OPUS punnersi pelin väkisin tasoihin kolmella 3. erän osumallaan.

Polvileikkauksen jäljiltä kaukaloon palannut #2 Jaakko Sattanen oli päättänyt kuitenkin ratkaista pelin ja laukoi viivasta upean kanttilaukauksen ylänurkkaan ajassa 44:14 #61 Jesse Mikkolan ansiokkaan maskipelaamisen avulla.

Loppuhetkillä SBC Leville puhallettiin vielä 2min rangaistus ja OPUS pääsi kokeilemaan parinkymmenen sekunnin ajan 6vs4-ylivoimapeliä, mutta porotokan alivoimanelikko hoiti homman kotiin.

#19 Matti Autioniemelle ja #25 Juho Wesslinille tehot 1+1 ja #32 Karhulalle 19 torjuntaa.

Joukkueen sisäisen parhaan pelaajan palkinnon ansaitsi tällä kertaa #2 Jaakko Sattanen, joka pitkän loukkaantumisen jälkeen palasi lauantaina kaukaloon, johti puolustusta isännän elkein ja otti joukkueensa reppuselkään vaikean OPUS-pelin ratkaisuhetkillä!

”KäKi oli pahasti vajaamiehinen. Meillä oli alusta alkaen hyvä pelimoraali, joka näkyi suoraan tulostaululla onnistumisten muodossa laajalla rintamalla. Toisessa ottelussa OPUS haastoi meitä tiukasti. Yksi kauden kovimpia matseja, joka onneksi voitettiin. Lauantaina rikottiin 19-vuotisen seurahistorian yhden kauden piste-ennätys miesten joukkueiden osalta. Se on hieno saavutus. Sarjan voitto ei ole enää omissa käsissä, mutta edelleen mahdollinen. Meillä on kaksi hyvää matsia jäljellä kauden mittaan peliään kehittäneitä joukkueita vastaan. Hieno taisto sarjavoitosta torniolaisten kanssa huipentuu kolmen viikon kuluttua heidän kotikentällään”, pohtii valmentaja Petri Palovaara.

Sarjataulukko ja tilastot: https://salibandy.fi/tulokset/#/sarja/miesten-5-divisioona-pohjois-suomi-lohko-32/5940

Historianlehtien havinaa

Miesten edustusjoukkue rikkoi lauantain tulosten myötä yhden kauden piste-ennätyksensä, kun sarjapisteitä on koossa yhteensä nyt 27 kappaletta ja pelejä on jäljellä vielä kaksin kappalein. Aiempi ennätys 26p on toistunut useamman kauden aikana, viimeksi kaudella 2014-2015.

Voimassa oleva seuraennätys on 28 sarjapistettä, jonka naisten edustusjoukkue saavutti kaudella 2016-2017.

Seuran joukkueet ovat osallistuneet Salibandyliiton alaisiin kilpasarjoihin kaudesta 2001-2002 alkaen, joten käynnissä on seurahistorian 19. sarjakausi.

Seuraavat ottelut

Sarjakauden viimeiset pelit pelataan la 21.3 Torniossa, jolloin SBC Levi kohtaa klo 12:00 SBT Suola II:n ja klo 14:00 AC Susikädet! Viimeisiin peleihin lähtiessä SBC Levi on yhden pisteen sarjakärki-SBT Torniota jäljessä ja myös keskinäisissä peleissä torniolaiset menevät edelle, joten sarjaykköseksi nousu vaatii porotokalta kahta voittoa ja SBT Torniolta kompurointia vähintään heidän toisessa pelissään. Jännittävä viimeinen turnaus edessäpäin siis!