Edustus naiset avasivat vuoden voitolla ja tappiolla Torniossa

| Aiheet: Naiset edustus, Raportit

Naisten edustuksen vuoden 2020 pelit aloitettiin Torniossa sunnuntaina 12.1. Vastaan saimme SB Hurricanen ja HaHen Oulusta. SB Hurricane oli jo aiemmin Sodankylässä kohdattu voitokkaasti tälle kaudelle, mutta HaHen kanssa ei vielä kohtaamisia tälle kaudelle ollut. Historiaa tutkiessa Hurricane on aina voitettu ja HaHelle koettu aina tappio. Naiset pääsivät uuden vuoden innolla liikkeelle lähes täydellä rosterilla.

SB Hurricane – SBC Levi 2-5

Peli lähti käyntiin molemmin puolin tunnustellen. Liekö vielä kinkut ja suklaat joulunajalta painaneet jaloissa ja mielessä. SBC Levi pääsi kokeilemaan ylivoimaa kuuden peliminuutin kohdalla, hyvästä pyörityksesä huolimatta palloa ei saatu vielä vastustajan maaliin saakka. Ajassa 11:18 maalihanat saadaan kuitenkin levin naisten toimesta auki, kun keskialueen syötön katkosta suoraviivaisesti maalia kohden rynnistellen ja laukaus liikkuvan pelaajan takaa yllättää Hurricanen maalivahdin täysin, maalintekijänä #17 Kilpeläinen.

Heti toisen erän alkuun levin naiset kasvattavat johdon kahteen maaliin kun ykköskentällinen pyörittää palloa maltilla ja #47 Karjala laukoo #23 Töllin syötöstä tolppaa nuollen pallon maaliin. Erä jatkuu levin naisten osalta tahmeasti, palloa ei saada kunnolla liikkeelle ja tekemisestä tehdään itselle turhan vaikeaa. Erän loppuun kapteeni Tölli rymistelee siihen malliin, että tuomarin on vain tyydyttävä nostamaan kätensä rangaistuslaukauksen merkiksi Hurricanen pelaajan rikkoessa maalintekotilanteessa. Tätä tilaisuutta ei #23 Tölli jätä käyttämättä, vaan tyylittelee 0-3 johdon pilkulta. Erän loppuun Hurricane pääsee kaventamaan tilanteen 1-3, kun viivatoimitus, ottaa kimmokkeen juuri ennen Levin maalilla urakoinutta #35 Järveliniä.

Kolmas erä jatkuu myöskin nihkeällä pelaamisella, mutta tarvittava työ saadaan #35 Järvelinin johdolla tehtyä, jotta Hurricane ei pääse enempää kaventamaan. Seuraavaksi maaliverkkoja pääsee pöllyttämään Hurricanen päätyyn #28 Rönn, #23 Töllin syötöstä, kellossa pelattuna 36:42 ja tilanne siis 1-4 levin naisten hyväksi. Hetki maalista ja naiset joutuvat kyykkimään vuoden ensimmäisen alivoiman. Hurricanen ylivoima ei suurempia saa aikaan, ja alivoima saadaan tapettua. Tästä vain hetki eteenpäin ja levin naiset kasvattavat johtonsa jo 1-5, kun viivalta pelataan pallo päädyn kautta maalineteen, tekijänä #17 Kilpeläinen ja syöttäjänä #15 Vastamäki. Hurricane saa vielä viimeisellä minuutilla kavennusmaalin aikaan huolimattomasti pelatun pelinavaustilanteen seurauksena ja näinollen loppulukemat kirjataan 2-5, ja voitto Levin naisille. Nihkeä peli, mutta kaikesta huolimatta riitti voittoon. #35 Järvelin ehti maalilla pallon tielle 11 kertaa.

SBC Levi – HaHe 3-13

Reilun parin tunnin tauon jälkeen kohdattiin sarjan kärkijoukkuesta HaHe, jolla aiemmista peleistä kirjattuna pistemenetyksiä vain yhden tappion verran, kova oli siis haaste. Peli lähti hyvästä valmistautumisesta huolimatta heikosti käyntiin levin naisten osalta.  Pelikellon näyttäessä 12:05 oli Hahen johto jo 0-5, tehden yhden myös ylivoimalla. Ajassa 12:23 nähdään levin naisten kavennusmaali kun #15 Vastamäki ohjaa #12 Taljan toimituksen ohi HaHen maalivahdin. HaHe saa vielä ensimmäiseen erään tehtyä yhden maalin.

Toinen erä on tilastojen valossa tasaisin maalien kirjautuessa 2-2. Tämä olikin ehkä levin naisilta ehjin erä tähän peliin, puolustuskuviot saatiin pidettyä kasassa ja #35 Järvelin teki kaikkensa ehtiäkseen pallon tielle. Levin maalit #47 Karjala ja #13 Niemi, syöttäjät #23 Tölli ja #7 Takala. #13 Niemen Tanjan maali, oli Tanjan ensimmäinen maali Levin paidassa, Tanjan liityttyä tokkaan vuodenvaihteessa, hyvä tuleminen joukkueen matkaan.

Kolmanteen erään lähdettiin siis vielä taistelemaan, mutta ehkä suurin taisteluinto oli jo sammunut, ja tulostaululla se näkyi valitettavasti kokenutta ja rutiinilla työstänyttä joukkuetta vastaan välittömästi. Edes #35 Järvelinin venyminen kaikkeen mahdolliseen ja mahdottomaan ei auttanut. Kolmanteen erään kyykittiin kolme alivoimaa, joista jälkimmäiset olivat yhtäaikaisia, joten HaHe pääsi pyörittämään myös kahden naisen ylivoimaa. Hyvästä kyykkimisestä huolimatta HaHe käytti kaikki ylivoimansa hyödyksi. Viimeisen erän maalit HaHen nimiin puhtaasti 0-5, ja loppulukemat summerin soidessa tylyt 3-13. #35 Järvelinille kirjattiin 22 torjuntaa. Töitä on paljon tehtäväksi, jotta saadaan haastettua kärkijoukkueita, se vaatisi myös niin sanottua ”pöljää päivää”, jolloin kaikki on mahdollista.

Joukkueen sisäisen parhaan pelaajan palkinnon ansaitsi päivän peleistä itselleen joukkueen kuopus #27 Mari Jokela, joka pelistä toiseen antaa aina kaikkensa, pelaa täysillä tilanteet loppuun, eikä anna tuumaakaan periksi isommilleen. Ei ollut kaukana Marilla palkinnoksi tehopisteitä, mutta vielä jäivät odottelemaan parempaa hetkeä.

Naisten pelit jatkuvat kotipelillä Kittilässä lauantaina 25.1. kun sarjakolmonen Santa´s United saapuu vieraaksi liikuntahallille. Silloin naiset tarvitsevat enemmän kuin koskaan tuekseen kuudennen kenttäpelaajan katsomoon kannustamaan!

Sarjataulukko ja tilastot: https://salibandy.fi/tulokset/#/sarja/naisten-2-divisioona-pohjois-suomi-lohko-8/5875s