Naisten edustus tasapeliin Sodankylässä

| Aiheet: Naiset edustus, Raportit

Naisten edustus matkasi sunnuntaina 1.12 ensimmäisenä adventtina Sodankylään LaVen vieraaksi. Kohtaaminen oli tälle syksylle jo sarjapeleissä toinen. Aiempi syksyn kohtaaminen Kittilässä päättyi pistejakoon tulostaulun näyttäessä kolmen erän jälkeen tasalukemia 4-4, kun Levin naiset nousivat viimeisen minuutin aikana takaa-ajoasemasta tasoihin. Tiedossa oli siis tälläkin kertaa tasainen taisto.

LaVe – SBC Levi 2-2

Hieman vajavalla kokoonpanolla liikkeellä ollut sinipaitainen Levi sai pelin alkuun hyvän lähdön ja tilanteita saatiinkin luotua hyvin kohti kotijoukkueen maalia, vielä tuloksetta kuitenkin. Ensimmäistä pöytäkirjamerkintää saadaan odottaa aina erän loppupuolelle, kun LaVe pääsee tekemään kotiyleisönsä riemuksi johtomaalin ajassa 11:55. Hirmuisen kauan ei johto kestä, kun ajassa 13:37 pallo löytää tiensä ohi LaVen maalivahdin ja tilanne näin ollen 1-1. Tekijänä sinisiltä #17 Kilpeläinen, #55 Laakson syötöstä.

Toiseen erään Levin naiset saavat jatkettua ensimmäisen erän hyvää ja energistä peli-ilmettä ja 1-2 johtomaali nähdään ajassa 18:47, kun kokenut kettu #55 Laakso laittaa vaarattoman näköisestä vaparitilanteesta pallon ylämummoon, syöttäjänä #17 Kilpeläinen. Levin naiset saavat puolustettua johtoaan ja omaa, jo syksyn mittaan kehittynyttä pallollista peliään, pyöritettyä läpi toisen erän. Toisen erän loppuun ehditään pyörittämään myös minuutin verran ylivoimaa, kun LaVen pelaaja passitetaan kaksiminuuttiselle. Hyvästä pyörityksestä huolimatta palloa ei saada vielä maaliin saakka.

Kolmas erä jatkui siis vielä ylivoimalla, hyviä toimituksia kohti LaVen maalia saatiin, mutta viimeistely jäi vielä ontumaan. Erää ehti vanheta viitisen minuuttia, kun Levin pelaaja komennetaan kaksiminuuttiselle hieman kyseenalaisen tilanteen jäljiltä. Tämän alivoiman kyykkii hienosti Levin naiset, eikä LaVe pääse oikeastaan ollenkaan pyörittämään ylivoimaansa. Erikoistilanteen jälkeen meinaa tokalla kuitenkin vähän paketti hajota, joten aikalisä käytetään rivien kasaamiseen. Harmiksi kuitenkin vain hetki tästä, joutuu tokka jälleen alivoimalle. Nyt saa Lavekin kuvionsa pyörimään ja ilkeän korkuista viivavetoa ei saada peitettyä, #35 Järvelinin ollessa myös Levin maalilla voimaton, tasoittaa LaVe pelin ylivoimalla ajassa 42:!5. Vielä viimeiselle sekunnille saakka saa Levin naiset vyörytettyä palloa kohti LaVen maalia, mutta maaliviivaa lähemmäs ei tällä kertaa päästä ja tuloksena taas sopuisasti pistejako. Maalivahdit molemmissa päissä huikeilla torjunnoillaan takasivat sen, että maali-ilottelua ei nähty. Torjunnat: #35 Järvelin 22 ja LaVe 20, joille ansaitusti myös parhaan pelaajan palkinnot.

Joukkueen sisäisen parhaan pelaajan palkinnon ansaitsi #55 Jenni Laakso, ollen tukena ja apuna joka puolella kenttää. Joukkueelta kokonaisuudessaan myös varsin tasainen ja ehjä pelisuoritus tähän kohden kautta, kun pelejä on takana 7. Sarjataulukossa Levin naiset ovat kiinnittäneet itsensä tasaiseen keskikastiin.

Sarjataulukko ja tilastot: https://salibandy.fi/tulokset/#/sarja/naisten-2-divisioona-pohjois-suomi-lohko-8/5875

Pelit jatkuvat naisten osalta parin viikon kuluttua 14.12, kun suunnaksi otetaan jälleen Sodankylä. Tuolloin vastaan saadaan SB Hurricane Oulusta ja kivenkova Sastamolo liigafarmipelaajineen Kemistä.

-IK #17