Kakkosnaisten kolmen pisteen vääntö Sodankylässä

| Aiheet: Naiset II, Raportit

Naisten kakkosjoukkue matkusti lauantaina 23.11.2019 Sodankylään, missä vastaan asettui Santa’s United II ja kotijoukkue SoPa 3. divarin peleissä. Mukaan saatiin kolme pistettä tasapelillä sekä tiukalla voitolla.

Santa’s United II – SBC Levi II 0-0

Santa’s Unitedia vastaan väännettiin tiukka tasapeli jo totutusti. Ottelumerkintöjä kerryttivät tällä kertaa vain lukuisat jäähyt molemmin puolin. Peli lähti käyntiin melko tunnustellen, ja oma peli oli aika hakusessa. Onneksi puolustus kuitenkin toimi, eikä vastustaja onnistunut luomaan kovinkaan vaarallisia tilanteita.

Koko pelin ajan mentiin aikalailla päästä päähän, pääsipä vastustaja luomaan yhden 2vs1 -hyökkäyksenkin, mikä kuitenkin pysähtyi SBC Levin maalivahtiin #1 Sini Kukkolaan. Kolme omaa jäähyä rikkonaistivat peliä, eikä kakkosnaiset päässeet kahdesta ylivoimastaan huolimatta iskemään peliä vapauttavaa ensimmäistä maalia.

Hyökkäyspäässä naarasporotokka pääsi kylllä pyörittämään, mutta hyökkäykset jumittuivat harmittavasti vastustajan maalin taakse. Santa’s United II:n naiset merkkasivat pelaajat tarkasti ja pitivät keskustan tiukasti kiinni. Viivasta lähteneet laukausyritykset tyrehtyivät usein ensimmäisiin pelaajiin tai viimeistään maalivahtiin.

SBC Levi – SoPa 2-1 (0-0,  1-0, 1-1)

SoPaa vastaan lähdettiin pelaamaan toivoen parempaa peliä itseltä, mutta pelin ensimmäinen maali antoi taas odottaa itseään. Se syntyi toisessa erässä SBC Levin nimiin #17 Tiina-Maija Pekkalan hienolla yksilösuorituksella ja kovalla taistelulla. Kolmanteen erään päästiin siis yhden maalin johtoasemasta.

Tässäkin pelissä rytmiä rikkoi SBC Levin kakkosnaisten ottamat useat jäähyt, SoPaa vastaan alivoimaa pelattiin kahdeksan minuuttia. Ajassa 38:20 naarasporotokka ansaitsi rangaistuslaukauksen, jonka suoritti #19 Elina Vähätupa, kovasta kannustuksesta huolimatta kuitenkin tuloksetta. Pari minuuttia myöhemmin röyhkeästi pelannut #17 Tiina-Maija Pekkala teki päivän toisen maalinsa! Ottelun viimeisellä minuutilla SoPa pääsi vielä kaventamaan ylivoimalla suoraan yläkulmaan, muttei enää onneksi tullut rinnalle.

Vaikka Sodankylästä tuotiinkin hienot kolme pistettä mukana, ei joukkueen peli ja fiilis ollut läheskään omalla tasolla. Kentällä näkyi paljon hätiköityjä syöttöjä ja heikosti ajoitettuja vaihtoja. Ei ollut malttia pelata rauhassa alakautta ja rakentaa hyökkäyksiä huolellisesti, eikä äänenkäyttökään ja kaverin kuunteleminen ollut parhaasta päästä. Peliä vaikeutti omalta osaltaan lukuisat alivoimat, ja toisaalta taas pitkät pätkät ilman pelikatkoja ja mahdollisuutta vaihtaa. Nyt epäkohdat on kuitenkin huomioitu, ja seuraavaan turnaukseen lähdetään hyvällä tsempillä ja tästä päivästä oppineena!

Päivän parhaana pelaajana palkittiin maalivahti #1 Sini Kukkola, joka tolppien välistä ohjasi koko joukkueen toimintaa äänenkäytöllään. Sini kuittasi kauden ensimmäisen nollapelin joukkueelle, eikä toinenkaan ollut kaukana. Lukuisat hienot torjunnat edesauttoivat päivän pistesaaliin keräämisessä, yhteensä torjuntoja kertyi 31 kappaletta.

Sarjataulukko ja tilastot: https://salibandy.fi/tulokset/#/sarja/naisten-3-divisioona-pohjois-suomi-lohko-07/5976

Kakkosnaisten kausi jatkuu 15.12.2019 kotiturnauksella Rovaniemen Ounasrinteellä, jolloin vastaan asettuvat SBT Tornio II sekä sarjakärki OFBC Oulusta.

– EV #19