Miehet II päätti kautensa voitolla

| Aiheet: Miehet II, Raportit

Miesten kakkosjoukkue päätti 5. divarikautensa Ounasrinteellä Rovaniemellä la 23.3.2019 tappiolla ja voitolla.

SBC Levi II – Santa’s United III 3-4 (1-2, 0-2, 2-0)

Valmennuksen peräänkuuluttama hyvä valmistautuminen ei tällä kertaa onnistunut ja kaksi ensimmäistä erää oltiin unten mailla. Vastustaja pelasi fiksusti omilla vahvuuksillaan puolustaen tarkasti ja iski vastahyökkäyksistä palloja verkkoon.

3. erään joukkue vihdoin heräsi ja viimeinen 15-minuuttinen pelattiin käytännössä yhtä päätä pallonhallinnan ollessa lähes 90% sinipaidoilla.

Ajassa 38:20 tilanteen ollessa 3-4 tarjottiin porotokalle oiva tilaisuus tulla tasoihin, kun joukkue pääsi 5vs3-ylivoimalle kahdeksi minuutiksi. Ylivoimapeli kuitenkin tuherrettiin huonoilla pallollisilla ratkaisuilla.

Ottelun loppuhetkillä #91 Ville Niemelä pääsi laukomaan vielä avopaikasta, mutta laukaus kilahti tolppaan.

Loppulukemat tällä kertaa 3-4 ja maalin suulla #63 Harri Lintulahdelle 18 torjuntaa.

SBT Tornio – SBC Levi II 5-7 (2-3, 0-2, 3-2)

Kauden päätöspelissä päästiin haastamaan nuori SBT Tornion joukkue, jota ei tällä kaudella oltu pystytty vielä kaatamaan. Ottelu käynnistyi vauhdikkaasti ja maaleja iskettiin vuorotahtiin. 1. erätauolle siirryttiin SBC Levin johtolukemissa 2-3 #21 Hannu Molkojärven ylivoimamaalin myötä.

2. erässä porotokka iski kahdesti ja siirtyi turvallisen tuntuiseen 2-5 johtoasemaan. 3. erässä huolellinen oman pään peli hieman ontui ja sinipaitoja komennettiin sen seurauksena jäähyaitioon tasaisin väliajoin. Torniolaiset pääsivät iskemään erään kolme ylivoimamaalia nousten vielä maalin päähän, mutta #91 Ville Niemelä lopetti vastustajan pyristelyt laukomalla pallon tyhjään maaliin ajassa 44:43.

Loppulukemat makeasti 7-5 porotokan eduksi ja maalin suulla #6 Joni Rauhalalle 23 torjuntaa.

Joukkueen sisäisen parhaan pelaajan palkinnon ansaitsi tällä kertaa #7 Teemu Pallari, joka toimi puolustuspään isäntänä molemmissa peleissä. Päivän tehomiehinä kunnostautuivat #61 Jesse Mikkola (0+3) sekä #21 Hannu Molkojärvi ja #91 Ville Niemelä (2+1).

”Ensimmäisessä pelissä meiltä huono valmistautuminen. Valmentajan tehtävä on mahdollistaa pelaajille hyvä valmistautuminen, joten täytyy pohtia mikä meni vikaan. Kaksi ensimmäistä erää meni lämmitellessä, mutta ei kuitenkaan luovutettu, vaikka tilanne näytti huonolta. Pari hienoa maalia tehtiin kirivaiheessa, mutta aika loppui kellosta kesken. Toinen peli olikin sitten kokonaan toistamaata. Kentällä oli yksi kauden yhtenäisimmistä joukkueista. Tehtiin luovia oivalluksia selkäytimestä ja virheiden määrä jäi pieneksi. Kauden ensimmäinen voitto torniolaisista ja kausi päättyi hyvissä fiiliksissä”, kommentoi valmentaja Petri Palovaara.

Joukkueen kapteeni #21 Hannu Molkojärvi sijoittui sarjan pistepörssissä sijalle neljä (16 ottelua, 17+18=35). Maalivahdeista #63 Harri Lintulahti sijoittui sarjan maalivahtitilastoissa seitsemänneksi (7 ottelua, 3,57 päästettyä maalia per ottelu ja tor% 78,26).

Kausi 2018-2019 on nyt paketissa ja joukkueen lopullinen sarjasijoitus oli neljäs. Ihan ei asetettuun tavoitteeseen päästy, mutta heikon viime kauden jälkeen pystyttiin tekemään selkeä tasonnosto ja tästä on hyvä jatkaa kohti kautta 2019-2020. Ensi kauteen lähdetäänkin sitten kokonaan uusilla askelmerkeillä, mutta siitä lisää myöhemmin.

Onnittelut Rokokoolle sarjanoususta ja tsemppiä SB KuHalle karsintapeleihin sekä kiitokset myös muille vastustajille kuluneesta kaudesta! Suuri kiitos myös yhteistyökumppaneillemme Oxdog, Agnico Eagle, Intersport Levi, K-supermarket Kittilä, Levimarket ja Lapin Kaamosliha.

Sarjataulukko ja tilastot: https://salibandy.fi/tulokset/#/sarja/miesten-5-divisioona-pohjois-suomi-lohko-32/3616

-TS #66