Naisten edustukselle jälleen 3 pisteen Kempeleen reissu

| Aiheet: Naiset edustus, Raportit

Naisten edustus matkasi la 2.2. jo toistamiseen tälle vuodelle peleille Kempelehallille. Vastustajaksi saatiin Reisjärveltä Repi ja oululainen OSB. Syksyn kohtaamisissa oli taisteltu Repin kanssa nihkeästi tasapeli 2-2 ja OSB vei edellisen maali-ilottelupelin pisteet mukanaan maalein 6-5 . Revansseja ja tärkeitä sarjapisteitä lähdettiin siis hakemaan.

SBC Levi – RePi 8-3

Peli lähti käyntiin tokkalaisten osalta pirteästi ja jalka näytti liikkuvan pallon kanssa jälleen iloisesti. Edes korkealta karvanneet reisjärveläiset eivät menoa hätkäyttäneet. Ensimmäistä maalia juhlittiinkin tokan toimesta kun #8 Sanna Ovaska avasi maalihanat oman riparinsa päätteeksi ajassa 5:15. Reilu minuutti myöhemmin #55 Jenni Laakso täräyttää vaparista oikealta laidalta lämärillään tilanteeksi jo 2-0. Ensimmäisen erän aikana RePi pääsee myös maalin makuun kaventaen tilanteen 2-1. Toisen erän alkuun kuitenkin tokka jatkaa vahvaa painostusta ja kaksikko #23 Leena Tölli –  #28 Milla Rönn värkkäävät tokalle jo kolmannen maalin. Ajassa 21:06 RePi kuitenkin kaventaa maalieron taas yhteen, tilanne 3-2. Mutta tästä vain 5 sekuntia ja pallo on jälleen Repin maalissa, asialla tutkapari #28 Rönn – #23 Tölli. Ajassa 25:40 #4 Henna Kuru pääsee tälläämään keskustasta kulmavaparin päätteeksi tilanteeksi jo 5-2, syöttö #17 Iida-Maria Kilpeläiselle. Samassa ajassa RePi käyttää aikalisänsä ja yrittää keksiä keinoja pysäyttää mukavasti maalien makuun päässeen tokan. Tokka kuitenkin jatkaa vahvaa pelinavausta ja hyödyntää hyvin kentän tyhjät tilat. Ennen erätaukoa kuitenkin RePi kaventaa vielä kertaalleen tilanteen 5-3. Viimeinen erä alkaa vahvasti kun 11 sekunnin pelin jälkeen #23 Tölli käy lataamassa pallon toistamiseen maaliin. Seuraavaa maalia tuuletellaan ajassa 31:33 kun hienon avauskuvion päätteeksi #8 Ovaska laittaa pelin toisellaan nätisti ohjaten #17 Kilpeläisen pomppulättysyötön RePi maaliin. Erän puolivälissä nähdään vielä yksi maali tokkalaisten toimesta, tekijänä #17 Kilpeläinen ja syöttäjänä #55 Laakso. Loppulukemiksi siis 8-3 ja tärkeä voitto kotiin. #35 Anni Järvelin venyi maalillaan 9 torjuntaan.

OSB – SBC Levi 4-4

Parin tunnin tauon jälkeen pallo keskiympyrään ja peli käyntiin. Tiedettiin etukäteen OSB taitavaksi vastahyökkäysjoukkueeksi joten pyrimme heti alkuun olemaan huolellisia pallon kanssa ja mieluiten pyörittämään sitä vastustajan päädyssä. Tilaa ja aikaa tuntui kuitenkin olevan kentän joka osa-alueella vähemmän kuin edellisessä pelissä. Ensimmäinen erä taistottiin tasaiseen tahtiin, maalinteon aloitti OSB ajassa 1:56. Seuraavaa maalia saatiin odotellakin aina aikaan 10:43 kun huikean maalivainun löytänyt #28 Rönn laittaa pallon varmasti maaliin #23 Töllin syötöstä. Harmittavasti kuitenkin pakin nousu ja hyökkäyksen esto yritys epäonnistuu ja OSB peluri syöttää toisen yksin läpi ja varmasti sijoittaen OSB jälleen johtoon 2-1 ajassa 11:23. Toisen erän alkuun tokka pääsee kokeilemaan ylivoimaa, OSB veskarin ottaessa muutaman askeleen liikaa pallon kanssa. Ylivoima ei hyvästä pyörityksestä huolimatta tuota tulosta. Ja seuraavan kerran tuomarin käsi on pystyssä tokkalaisten jäähyn merkiksi, kun epäonneksemme OSB peluri juoksee itsensä kumoon hipaisten puolustajaamme. Alivoima kyykitään kuitenkin hyvin, eikä OSB pääse kasvattamaan johtoaan. Ajassa 26:27 #28 Rönn tuo pelin tasoihin #23 Töllin syötöstä. Seuraavankin jäähyn käy kuitenkin istumassa tokkalainen. Tätä OSB ei jätä enää hyödyntämättä vaan kuningassyöttö laidalta toiselle menee koko tokan läpi ja OSBilaisen on helppo työ laittaa pallo ohi #35 Järvelinin vieden OSBn jälleen johtoon aivan toisen erän viimeisillä minuuteilla. Terävä kolmannen eränalku tokalle ja #28 Rönn käy kruunaamassa hattutemppunsa tuoden pelin jälleen tasoihin, #23 Tölli saalistaa tähän maaliin huutosyöttöpisteen. Tokka pääsee toistamiseen kokeilemaan ylivoimaa OSB:n peluuttaessa liian montaa pelaajaa pelin jo käydessä. Hyviä paikkoja saadaan luotua, mutta palloa ei saada maaliin saakka. Juuri jäähyn loputtua ajassa 34:39 tarjoillaan tokkalaisille mahdollisuutta mennä pelissä ensikerran johtoon, kun pallo asetetaan keskiympyrään ja #55 Laakso rankkaria ampumaan, tällä kertaa ei maalia. Mutta tästä kiukustuneena, ajassa 37:00 #55 Laakso käy tökkimässä pallon maaliin maalinedushässäkästä ja tokan johtoon, syöttö #28 Rönn. Harmittavasti palloa ei saada pelattua loppuaikaa tarkasti ja fiksusti omilla ja näin ollen OSB vielä tasoittaa pelin ajassa 42:25. Viimeisten minuuttien painostus ja viimeisen erän hyvä pöhinä eivät tuottaneet tästä pelistä voittoa, vaikka avaimet siihen olisivat olleet. Tärkeä tasapelipiste kuitenkin plakkariin. #35 Järvelin venyi tässä pelissä pallon tielle 11 kertaa.

Joukkueen sisäisen tsempparin palkinon tänään ansaitsi itselleen muunmuassa rohkeudellaan ja periksiantamattomuudellaan puolustuksessa luutinut ja ajoittain hyökkäyspäässäkin vilahtanut, hurjasti töitä tehnyt #55 Jenni Laakso.

Tokka on seuraavan kerran peleillä vasta kuukauden kuluttua, kun 2.3. Rovaniemellä pelataan tokan osalta sarjakausi 2018-2019 pakettiin. Vastaan saamme tuolloin aina kovat SSRA II Oulusta ja HaHe Haukiputaalta.

Sarjataulukko ja tilastot: https://salibandy.fi/tulokset/#/sarja/naisten-2-divisioona-pohjois-suomi-lohko-8/3611

-IK #17