Miehet II kärsi tappiot kärkijoukkueille

| Aiheet: Miehet II, Raportit

SBC Levi II matkusti sunnuntaina 3.2.2019 Rovaniemelle, jossa vastaan asettui 5. divarin Lapin lohkon kärkijoukkueet Rokokoo Rovaniemeltä ja SB KuHa Kuusamosta.

Rokokoo – SBC Levi II 5-3 (3-1, 1-2, 1-0)

Edellinen joukkueitten kohtaaminen syyskaudella Rovaniemellä päättyi lukemiin 4-4.

Ottelu käynnistyi kotijoukkueen hallinnassa ja 1. erätauolle siirryttiin Rokokoon johtaessa 3-1. Porotokan avausosuman tälläsi ylivoimalla #17 Tuomas Uusi-Illikainen #21 Hannu Molkojärven syötöstä.

2. erässä Rokokoo siirtyi jo 4-1 johtoon, ennen kuin SBC Levi II pääsi paremmin peliin kiinni. 4-2- ja 4-3-kavennusosumat syntyivät parin minuutin välein ja maalareina #27 Tomi Nikula kauden kuudennella osumallaan sekä ”Masu” Uusi-Illikainen toistamiseen.

3. erässä Rokokoo onnistui vielä kertaalleen merkkausvirheen seurauksena, mutta porotokka ei saanut palloa enää maaliin, joten loppulukemat 5-3 tällä kertaa kotijoukkueen eduksi.

SBC Levi II:n maalivahdeille #66 Tuomas Similälle ja #63 Harri Lintulahdelle yhteensä 15 torjuntaa. Kenttäpelaajista #17 Tuomas Uusi-Illikaiselle pisteet 2+0.

SBC Levi II – SB KuHa 4-8 (1-2, 0-3, 3-3)

Päivän toisessa pelissä vastaan asettui kuusamolainen SB KuHa, joka kohdattiin nyt kolmatta ja viimeistä kertaa. Kauden aiempien kohtaamisten voitot menivät tasan 1-1 (1-13 ja 4-2).

Ottelun ratkaisuksi muodostui koko ottelun ajan porotokkaa vaivannut pehmeys ja torkkuminen ykkössektorin puolustamisessa. Vastustaja liikutti palloa hyvin, mutta usein vaarattomasti laidoilla. Keskustan tiivistämisessä oli tällä kertaa kuitenkin suuria ongelmia ja kerta toisensa jälkeen kuusamolaispelaajat tai lavat jäivät vapaaksi.

Myöskin oman pään irtopalloissa nukuttiin oikein huolella, kun vastustaja naputteli pomppupallot maalin edestä sisään. 1. erä päättyi vielä maltillisesti lukemiin 1-2, mutta 2. erässä peli ratkesi SB KuHan siirtyessä jo 1-5 johtoon.

SBC Levi II kaunisteli lukemia vielä parilla ylivoimaosumalla 3. erässä, kun KuHa-pelaajalle tuomittiin 5min rangaistus väkivaltaisuudesta. 3. erä tasan 3-3 ja loppulukemat 4-8 KuHan eduksi.

Maalin suulla #6 Joni Rauhalalle 13 torjuntaa ja kenttäpelaajista #91 Ville Niemelälle pisteet 2+0 sekä #21 Hannu Molkojärvelle 1+2.

Muutama harmittava runkopelaajan loukkaantuminen ja sairastelu supisti ikävästi kokoonpanoa juuri ennen viikonlopun tärkeitä pelejä, mutta seuran omista C-junioreista nostetut 14-vuotias #65 Rami Autio ja 15-vuotias #96 Roni Jylhä paikkasivat poissaolijoita miehekkäästi. Jylhä pelasi samalla uransa avausminuutit aikuisten sarjoissa. ”Rambo” Autiolle Rovaniemen turnaus oli jo uran toinen aikuisten sarjoissa. Pojat ansaitsivat myös joukkueen sisäisen parhaan pelaajan palkinnon yhteisesti ennakkoluulottomista ja rohkeista otteistaan kentällä.

Pisteitten valossa päivän parhaimmistoa oli #91 Ville Niemelä (2+1) sekä #21 Hannu Molkojärvi (1+3).

Sunnuntain peleissä nähtiin hyvin miksi kyseiset vastustajajoukkueet sarjan kärkipäästä löytyvät, sillä molemmat pelasivat varsin vahvaa pallollista peliä, eikä pelillisiä heikkouksia juurikaan löytynyt. Otetaan näistä peleistä opit talteen ja jatketaan harjoituksia!

”Ei saatu parasta irti itsestämme kovia vastustajia vastaan. Ylivoima- ja alivoimapelaaminen oli hyvää, mutta 5vs5-pelaaminen meni puurtamiseksi. Se oli osittain meidän huonoutta, mutta samalla myös vastustajien hyvyyttä. Ei nämä joukkueet sattumalta ole sarjan kärkijoukkueita”, kommentoi joukkueen valmentaja Petri Palovaara.

SBC Levi II on seuraavan kerran kehissä sunnuntaina 24.2.2019, jolloin pelataan kauden viimeinen kotiturnaus Kittilän urheiluhallilla! Klo 12:00 vastaan asettuu KäKi Enontekiöltä ja klo 16:00 tarjolla on revanssi sarjakärki-Rokokoosta. Toivottavasti hallille saadaan viime kotiturnauksen tapaan runsas yleisömäärä ja päästään lähettämään vierasjoukkueet kotimatkalle jälleen tyhjin käsin! #tappiotonkotisaldo

Sarjataulukko ja tilastot: https://salibandy.fi/tulokset/#/sarja/miesten-5-divisioona-pohjois-suomi-lohko-32/3616

-TS #66