Naisten edustus voiton ja tappion myötä joulutauolle

| Aiheet: Naiset edustus, Raportit

Syyskauden päätösturnaus pelattiin naisten osalta sunnuntaina 16.12. Kittilän urheiluhallilla, jonne vastaan saimme Rovaniemeltä Santa´s United II ja SBT Tornion. Aiemmin molemmat joukkueet oli jo kohdattu kertaalleen, Santan kanssa tasattiin pisteet ja Torniota vastaan saimme maalin erolla voiton. Mahdollisuudet täyteen pisteisiin olivat siis hyvällä pelillä saatavilla.

Santa´s United II – SBC Levi 0-9

Peli lähti lennokkaasti käyntiin kun pelikellon näyttäessä 28 sekuntia pallo oli ensimmäisen kerran Santan maalissa #28 Milla Rönnin toimesta. Loppu erä kuitenkin tahkottiin suht tasaisissa merkeissä, eikä lisämaaleja nähty. Santa pääsi kokeilemaan ylivoimaansa, mutta paremmat paikat avautuivat vielä loppuerän aikana Levin naisille. Toinen erä jatkui ensimmäisen kaltaisena. #23 Leena Tölli lisäsi naisten johdon kahteen maaliin ajassa 24:35. Erän loppuun naiset joutuivat toistamiseen alivoimalle. Jälleen paremmat ja vaarallisemmat paikat siunaantuivat tokkalaisille, mutta vieläkään ei saatu Santan maalivahtia ohitettua läpiajosta. Kolmanteen erään siis naistemme 2-0 johtoasemasta. Viimeinen kymppi, se kuuluisa pelinaisten kymppi, tuotti suunnattoman ketsuppipullon aukeamisen, sillä tokka takoi melkein kaikki mahdolliset pallot vastustajan verkkoon. Viimeinen erä tyylipuhtaasti 7-0. Tehot jakautuivat tasaisesti, tehokkaimpina hääräsivät laituripari #23 Leena Tölli 2+2 ja #28 Milla Rönn 3+1. Tokan maalilla #35 Anni Järvelinille suht helppo peli, 7 torjunnalla irtosi kauden ensimmäinen 0-peli. Peli-ilo ja rentous löytyi koko tokalta hienosti tähän peliin ja ansaitut 2 pistettä voiton myötä palkintona.

SBC Levi – SBT Tornio 3-5

Toiseen peliin vastaan asettui aina nälkäinen Tornion joukkio. Tokan valmistautuminen toiseen peliin ei kuitenkaan painotuksesta huolimatta onnistunut toivotulla tavalla, sillä turhankin monesti tällä kaudella nähty vastustajan tekemä maali noin minuutin pelin jälkeen kävi taas toteen. Ensimmäisen erän nukahdukset ja heikot ratkaisut pallon kanssa avustivat Torniolaiset helpohkosti jo 0-3 karkumatkalle ensimmäisen erän aikana. Tornio pääsi vielä lisäämään johtoon yhdellä maalilla kun ajassa 19:03 peli oli jo 0-4. Reilu erä riitti tällä kertaa tokkalaisille uneksimiseen. Edellisestä takaiskusta sisuuntuneena #18 Maria Pälä tällää keskustasta #23 Leena Töllin hyvästä esityöstä kavennus maalin. Vielä toisen erän loppuun saadaan punnerrettua toinenkin kavennusmaali kun #4 Henna Kurun hyvän maalille nousun päätteeksi #17 Iida-Maria Kilpeläinen pistää pallon ohi Tornion veskarin. Kolmas erä alkaa kuitenkin katastrofaalisen huonosti, 7 sekuntia kulunut ja Torniolaiset puttaavat Annin ohi jo 5. maalinsa. Ajassa 35:39 kaksikko #18 Pälä – #23 Tölli juonivat siniset jo kahden maalin päähän ja tilanteeksi 3-5. Kolmannen erän loppuun saadaan vielä hyvää pöhinää ja pelin painopistettä Tornion päätyyn, kahdesti päästään ylivoimaakin kokeilemaan, jälkimmäiseen 6vs4 pakkopeliäkin, mutta lisämaaleja ei nähdä. Pisteet karkaavat Tornioon. #35 Järvelinille kertyi sinisten maalilla huimat 20 torjuntaa.

Tsempparin tittelin huimalla pörssipäivällään 2+4 ,saalisti itselleen #23 Leena Tölli.

Naiset hiljentyvät piikkuhiljaa joulunviettoon ja palaavat pelikentille jälleen ensivuonna kun kevätkausi ja tärkeä jahti sarjapisteiden ja suoran sarjapaikan perässä jatkuu Kempelehallilla 12.1.

Sarjataulukko ja tilastot: https://salibandy.fi/tulokset/#/sarja/naisten-2-divisioona-pohjois-suomi-lohko-8/3611

-#17 IK