Miesten kakkosjoukkueen kausi päättyi maalijuhliin

| Aiheet: Uutiset

Miesten kakkosjoukkue paketoi 5.divarikautensa sunnuntaina 25.3.2018 Rovaniemellä pelatussa päätösturnauksessa.

Kahdessa viimeisessä sarjapelissä nähtiin yhteensä peräti 25 osumaa, mutta harmittavasti vastustaja iski muutaman enemmän molemmissa peleissä.

Santa’s United III – SBC Levi II 5-1

Päivän ensimmäisessä pelissä kohdattiin sarjan kakkossijan ja nousukarsijan paikan varmistanut Santa’s United III. Ottelu oli kauden aiempien kohtaamisten tapaan molemmilta tarkkaa pallollista peliä sekä erinomaista maalivahtipeliä.

Santa’s United III siirtyi 3. erässä jo 4-0 johtoon, ennen kuin #21 Hannu Molkojärvi kavensi tilanteeksi 4-1 #87 Ville Niemelän loistavasta syötöstä ajassa 43:55. Maali oli ylivoimamaali ja syntyi joukkueen pelatessa ilman maalivahtia. Sen enempää kavennusta ei kuitenkaan saatu aikaiseksi, sillä vastustaja iski viidennen maalinsa tyhjiin hetki ennen päätössummeria.

SBC Levi II – SBC Levi III 8-11

Kauden viimeisessä seuraderbyssä nähtiin tukku hienoja maaleja sekä molemmin puolin varsin huoletonta puolustamista molempien joukkueiden kauden päättäneessä loppusijoitusten kannalta merkityksettömässä ottelussa.

M3 karkasi 1. erässä jo 1-4 johtoon, mutta 2. erän loppuhetkillä M2 kavensi tilanteeksi 4-5 #8 Tuomas Trastin iskettyä ottelun kolmannen kihauksensa.

3. erän alkuun M3 venytti etumatkan jälleen kolmen maalin mittaiseksi pelin ollessa nyt lukemissa 4-7. M2 kehitteli loppukiriä nousemalla alle puolessa minuutissa vielä maalin päähän; #3 Mikko Heiskanen iski kauden avausmaalinsa ajassa 33:06 ja #28 Perttu Pumpanen kavensi ajassa 33:30 tilanteeksi 6-7. Seuraavat kolme osumaa iski kuitenkin M3 eikä M2 tästä enää toipunut.

Tuloksen myötä kuluneen sarjakauden kolme seuraderbyä menivät M3:n eduksi voitoin 1-2 ja maalein 17-25.

Miesten kakkosjoukkueen tehomiehinä viikonloppuna toimivat #21 Hannu Molkojärvi (3+3) ja #8 Tuomas Trast (3+0). Kyseiset herrasmiehet käyvät samalla myös tiukkaa kisaa seuran kaikkien aikojen pörssikärjessä:

#8 Tuomas Trast, 256 virallista ottelua, 192+98=290 tehopistettä
#21 Hannu Molkojärvi, 297 virallista ottelua, 165+116=281 tehopistettä

Lopullinen sarjataulukko sekä tilastot: http://salibandy.fi/tulokset/#/sarja/miesten-5-divisioona-ps-m5d-39/2657

”Alkukausi näytti hyvältä ja ensimmäiset turnaukset lupailivat pelillisesti hyvää kautta. Kauden edetessä valmiiksi kapeahko pelaajarinki kutistui entisestään loukkaantumisten ja työkiireitten myötä, eikä sen vuoksi pystytty kehittämään peliä riittävästi muiden joukkueiden parantaessa peliään turnaus turnaukselta. Päättyneessä kaudessa oli kuitenkin paljon hyvää, mutta pienet asiat eivät vain kaikissa peleissä loksahtaneet kohdilleen. Hyvänä päivänä pystyttiin haastamaan sarjan kärkijoukkueet, kun taas huonona päivänä oltiin ihan puulaakiporukka,” kommentoi joukkueen valmentajana ensimmäistä kauttaan toiminut Juho Wesslin.

Joukkueen sisäisen pistepörssin voitti ainoana kaikissa kauden 18 sarjapelissä pelannut joukkueen kapteeni #21 Hannu Molkojärvi tehoin 12+16=28. Näillä pisteillä irtosi myös sisäisen maali- sekä syöttöpörssin ykköstila. Koko sarjan pistepörssissä nämä tehot riittivät 7. sijaan. Joukkueen tuhmeliinina kunnostautui yhteensä 8 jäähyminuuttia istunut #28 Perttu ”Pahis” Pumpanen. Joukkueen maalivahdeista vasta 17-vuotias #6 Joni Rauhala koppaili pallot hienosti 80,49% varmuudella.

Miesten kakkosjoukkueen kautta aikain kuudes sarjakausi päättyi tällä kertaa siis kuudenteen sijaan 5.divarissa. Onnea SoPalle sarjanoususta, menestystä Santa’s United III:lle nousukarsintoihin ja kiitokset kuluneesta kaudesta niin vastustajajoukkueille, kannustajille kuin yhteistyökumppaneillekin!