Edustusnaisille 2 taistelupistettä Haukiputaalta

| Aiheet: Uutiset

Lauantaina 17.2 pelattiin jälleen naisten kakkosdivaria. Naisten edustuksella oli vastassa sarjakakkonen HaHe ja häntäpään OSB. HaHea ei oltu vielä aiemmin kaudella kohdattu, mutta OSB:n kanssa oli pelattu aiemmin jo tasan. Lähtökohdat peleille oli vaikeahkot, sillä pelipäivä tuli lyhyellä varoitusajalla, ja erinäisten syiden vuoksi tiedettiin, että montaa peluria ei matkaan pääse ja lisäksi sairastelut sotkivat viikolla pakkaa vielä lisää. Matkaan saatiin maalivahdin lisäksi 8 kenttäpelaajaa, jotka kyllä kaikki antoivat minkä pystyivät.

Ensimmäinen peli siis HaHea vastaan. Peli alkoi tasaisesti, paikkoja syntyi molempiin päihin. Ensimmäisen erän aikana ei vielä maaleja mätetty, vaikkakin Elinalle maalillamme kirjattiin 10 torjuntaa ja vastustajalle 2 torjuntaa. Erän ainoa tilastomerkintä oli naisten 2 minuutin jäähy, joka saatiin tapettua ilman takaiskuja. Erän takaiskuna kuitenkin koettiin pelurimme Johannan nilkanpyörähdys, joten rivit harvenivat entisestään. Toiseen HaHe saa maalihanansa auki, tarkoilla laukauksilla ja tilanteeksi erän aikana 3-0. Naisillakin oli melkoisen monta paikkaa, mutta vastustajan maalivahti onnistui viimeistään yritykset torppaamaan.  Kolmannen erän alkuun HaHe kasvattaa jo johdon 4-0 ja Levi käyttää samaisessa ajassa aikalisän, jotta saadaan hetki hengähtää ja haettua loppuun vielä energiaa. Seuraavankin maalin tekee kuitenkin HaHe ja tilanne siis 5-0. Naiset eivät kuitenkaan helposti luovuta vaan tilanteita saatiin yhtälailla luotua myös HaHen päätyyn, mm. rimat kolisivat HaHen maalivahdin apuna. Naisten sinnikäs yritys tuottaa tulosta ajassa 39.25 kun #17 Iida-Maria Kilpeläinen vapauttaa pystysyötöllään #23 Leena Töllin maalintekoon, 5-1. Nämä jäävät myös loppulukemiksi. Pelistä jäi hampaankoloon, sillä normaalilla rosterilla peli olisi ollut taatusti aivan erilainen. Onneksi revanssi saadaan jo seuraavana lauantaina.

Tunti saatiin puhaltaa ja tankata energiaa ennen seuraavaa peliä OSB:ia vastaan. Peli alkoi tarkasti ja tiedettiin, että omilla vahvuuksilla ja maltilla pallon kanssa pelaamalla, pelistä on pisteet otettavissa. Naiset aloittivatkin maalinteon kolmannella minuutilla. Ensiksi takaisin pelille nilkkarallin jälkeen parsittu #10 Johanna Kuusela pääsee keskikaistalta tälläämään pallon maaliin #44 Anna Pälän syötöstä ja vain 20 sekuntia myöhemmin joukkueemme juniori #28 Milla Ylitalo laittaa verkot tötterölle hienon laitanousun päätteeksi, Millan maaliin syöttöpiste #23 Leena Töllille. OSB pääsee vielä kaventamaan tilannetta maalilla ensimmäisen erän aikana. Ensimmäisessä erässä torjunnat jakautuivat tasaisesti. Toisen erän alkuun naiset lisäävät johtonsa 3-1:een, asialla #17 Iida-Maria Kilpeläinen ja syöttäjänä #26 Miia Huhtamella. Seuraava maali merkitään taas OSB:lle, mutta ei siitäkään maalista ehdi kulua kuin puolisen minuuttia kun naiset avaavat pelin hienosti ja #23 Tölli löytää tarkalla syötöllään keskikaistalta #17 Kilpeläisen, joka ujuttaa pallon ohi OSB:n maalivahdin ja tilanteeksi siis 4-2. Toisen erän aikana naiset pääsevät kokeilemaan ylivoimaa, mutta hyvistä paikoista huolimatta maalisarakkeeseen ei lisämerkintöjä tule. Kolmas erä on sitten tarkkaa puolustamista, ja OSB:n pyristelyjen tyrehdyttämistä. Kolmannessa erässä naiset pääsevät jälleen kokeilemaan ylivoimaa, mutta tuloksetta tälläkin kertaa. Hienon taistelun ja uhrautumisen jälkeen peli päättyy siis 4-2 naisten voittoon.

Päivän tehot jakautuivat seuraavanlaisesti: #17 Iida-Maria Kilpeläinen 2+1, #23Leena Tölli 1+2, #10 Johanna Kuusela 1+0, #28 Milla Ylitalo 1+0, #26 Miia Huhtamella 0+1 ja #44 Anna Pälä 0+1. Elina Palosaarelle maalilla päivän aikana 30 torjuntaa.

Viikko saadaan taas vain puhallella ja harjoitella kuvioita kuntoon, jotta ollaan lauantaina 24.2. valmiina kotikentällä kohtaamaan sarjan ykkönen ja kakkonen, SSRA2 ja HaHe. Pelit siis Kittilässä urheiluhallilla klo 11 ja 15.