Raportti: SBC Levi – UIFK 19.02.2017

| Aiheet: Uutiset

Miesten edustuksen kauden viimeinen kotiottelu päättyi 1-3-tappioon oululaisen UIFKin viedessä pisteet mukanaan tänään su 19.02.2017.

Eilisen Suola-pelin taistelu painoi vielä jonkin verran jaloissa, eikä kentällä nähtyä aivan totutunlaista lennokkuutta sinisiltä sankareilta. UIFK iski maalin per erä, joista viimeisen tyhjään maaliin. SBC Levin ainokaisen laukoi 3. erän puolivälin tienoilla ylivoimalla kapteeni #19 Matti Autioniemi. Syötön tarjoili #40 Jussi Hyvärinen.

Kotijoukkue sai luotua heittämällä riittävän määrän laadukkaita maalintekotilanteita ottelun ratkaisemiseksi, mutta UIFKin 30 kertaa torjunut maalivahti Marko Pulkkinen pelasi todennäköisesti yhden kauden parhaista otteluistaan torjumalla useita varmoja maaleja sekä taidolla että tuurilla. Pallo kävi kuuteen otteeseen myös vierasjoukkueen maaliraudoissa, mutta onnikaan ei ollut tänään sinipaitaisen kotijoukkueen puolella.

UIFK-pelaajien väsyessä joutui oululaisjoukkue rikkomaan useampaan otteeseen ja SBC Levi pääsi pyörittämään ylivoimaa viiden UIFK-jäähyn verran, mutta ruuti oli tänään märkää myös erikoistilanteissa.

Ottelun eniten keskustelua herättänyt tilanne nähtiin viitisen minuuttia ennen loppua SBC Levin pelatessa ylivoimalla. UIFK-pelaaja sai pallon alivoimalla puolustusalueellaan ja lähti kääntämään nopeasti peliä, jolloin jäähypenkillä istunut UIFK-hyökkääjä hyppäsi hetkeä ennen jäähynsä päättymistä mukaan vastaiskuun. Ottelun erotuomarikaksikko passitti tilannetta turhaan protestoineen UIFK-pelaajan seuraavalla pelikatkolla takaisin jäähypenkille, syynä lähteminen rangaistuspenkiltä liian aikaisin.

Tilastot: http://floorball.fi/tulokset/#/ottelu/sbc-levi-uifk/10970/1442

Teknisten ongelmien vuoksi otteluvideo löytyy vain osittain seuran youtube-kanavalta: https://www.youtube.com/sbclevi

SBC Levin sijoittuminen sarjassa kahden viimeisen joukkoon on nyt varmaa. Voitolla tai tasapelillä Santa’s Unitedia vastaan tai kolme pistettä perässä olevan UIFKin menettäessä yhdenkään pisteen jäljellä olevissa kahdessa pelissään porotokka sijoittuu putoamiskarsijan paikalle välttäen ainakin suoran putoamisen sarjasta.

Kaikki on siis edelleen omissa koparoissa ja kauden alla asetettu ehdoton ykköstavoite sarjapaikan uusimisesta joko suoraan tai karsintapelien kautta on edelleen saavutettavissa. Pitkä matka on tultu syyskauden selkeän heittopussin asemasta kohti mahdollista sarjapaikan säilyttämistä, jonka eteen pelaajat sekä valmennus ovat yhdessä tehneet valtavan työmäärän.

SBC Levin osalta 2.divarin runkosarja päättyy vierasottelulla Santa’s Unitedia vastaan tulevana keskiviikkona 22.02.2017 klo 18:30 Ounasrinteen hallilla Rovaniemellä!