Raportti: SBC Levi – SBT Suola 18.02.2017

| Aiheet: Uutiset

Miesten edustus laittoi sarjan ehdottomiin kärkijoukkueisiin lukeutuvan SBT Suolan tiukoille tänään la 18.02.2017 pelatussa ottelussa, mutta vierasjoukkue vei sarjapisteet mukanaan lopulta maalein 4-8.

Ottelu käynnistyi tasaisissa merkeissä, mutta 1. erän puolivälin tienoilla vierailija SBT Suola karkasi 0-2-johtoon. Hyvin pelin sisällä pysynyt SBC Levi ei kuitenkaan lannistunut, vaan erätauolle lähdettiin tasatilanteesta 2-2. Maalaajina Teemut #55 Vaara ja #27 Saukko. Otteluennakossakin esiintuotu Saukko iski kauden avausmaalinsa tärkeään paikkaan.

2. erässä SBT Suola hallitsi edelleen palloa, mutta SBC Levi pelasi järkevästi ja puolusti uhrautuvasti viisikkona. Ajassa 27:49 porotokka siirtyi ottelussa ensimmäistä kertaa johtoon #9 Joonas Kaijalan laukoessa pallon alakulmaan ja tulostaululle 3-2. SBT Suola kuittasi pelin tasoihin parisen minuuttia myöhemmin.

Ottelun käännekohdaksi muodostui lopulta 2. erän jälkimmäinen puolisko, kun SBC Leville vihellettiin kolme peräkkäistä, sinisin lasein katsottuna jokseenkin heppoista, rangaistusta. Taitavasti ylivoimapeliään jauhanut vierasjoukkue onnistui lopulta maalaamaan jokaisella kolmella kerralla alivoimanelikon hyvästä taistelusta huolimatta, joten erätauolle tilanteessa 3-6.

Pitkät alivoimajaksot puuduttivat kotijoukkueen avainpelaajien pohkeet, eikä 3. erässä saatu enää kaivattua loppukiriä aikaiseksi. SBT Suola maalasi vielä kahdesti ja porotokan #40 Jussi Hyvärinen viimeisteli loppulukemat 4-8 upealla ohjurilla.

SBC Levin parhaana pelaajana palkittu MV #1 Eemeli Kajula antoi joukkueelleen jälleen mahdollisuuden voittaa, mutta jäähypenkiltä se harvemmin onnistuu. Lisäksi parikin poissaolleista pelaajista mukaan kotijoukkueen kokoonpanoon olisi tehnyt pelistä todennäköisesti vielä tiukemman, mutta turha jossitella.

Tappiosta huolimatta miehekäs taistelu kaiken kaikkiaan koko sinipaitaiselta kotijoukkueelta ja myös selkeä kasvojen pesu verrattuna joukkueitten syyskauden keskinäiseen kohtaamiseen, jossa SBC Levi oli vielä täysin vastaantulija. Eteenpäin on menty ja eteenpäin mennään! Vastustajajoukkue SBT Suola on kuitenkin yksi sarjan taitavimmista ellei jopa taitavin joukkue ja oli tänäänkin odotetun vahva pallollisessa pelissään.

Tilastot: http://floorball.fi/tulokset/#/ottelu/sbc-levi-sbt-suola/10965/1442

Otteluvideo: https://youtu.be/3iNHLr56–4

Nyt hetken verran happea ja huomenna sunnuntaina 19.02.2017 klo 18 vastaan asettuu kauden viimeisessä kotiottelussa oululainen UIFK! Voitolla UIFKista SBC Levi välttäisi varmuudella suoran putoamisen sarjasta. Ottelu pelataan Ounasrinteen hallilla Rovaniemellä. Nähdään hallilla!