Raportti: Merikoski SBT – SBC Levi 07.01.2017

| Aiheet: Uutiset

Miesten edustus pisti kampoihin sen minkä hieman repaleisella kokoonpanollaan pystyi, mutta Merikoski SBT oli lopulta vahvempi maalein 14-9 tänään la 07.01.2017 Oulun Kastellissa pelatussa ottelussa.

Katsojille ottelu oli varmasti varsin viihdyttävä, sillä otteluun mahtui tukku hienoja pelitilannemaaleja, erikoistilannemaaleja, RL-maali sekä pari hieman harmittavaa tuomarikohellustakin soppaa hämmentämään.

Kotijoukkue aloitti maalinteon ajassa 06:02, mutta SBC Levi pystyi vastaamaan vain nelisenkymmentä sekuntia myöhemmin #40 Jussi Hyvärisen tasoittaessa tilanteeksi 1-1. #3 Mika Paaso iski uransa avausmaalin 2.divaripeleissä 2-2-tasoitusosuman myötä. Syöttöpisteen Paason maaliin tarjoili #17 Joonas Harila, joka samalla pisti kaulassa killuneet kiikarit palasiksi kuluvan kauden osalta.

Porotokan erikoistilannepelaaminen jätti kuitenkin tänään parantamisen varaa, sillä Merikoski SBT iski 1. erässä kertaalleen alivoimalla sekä ylivoimalla. SBC Levi vastasi puolestaan debyyttiottelunsa 2.divaritasolla pelanneen #72 Niko Latvakosken kahdella maalilla, joista jälkimmäinen oli RL-maali.

1. erän jälkeen lukemat 6-4 kotijoukkueelle.

2. erän alkuun SBC Levi tuli väkevästi tasoittaen tilanteeksi 6-6 kahdella pikaosumalla, kun pelikellossa seisoi 22:15. Maalareina illan toisensa iskenyt #40 Hyvärinen ja #9 Joonas Kaijala. Tästä vain kolmisen minuuttia eteenpäin ja SBC Levin kannalta nähtiin sysimusta 52 sekunnin ajanjakso, jonka aikana vastustaja iski kolme osumaa ja repäisi tilanteeksi 9-6. 2. erätauolle lähdettiin lopulta tilanteesta 11-7.

#9 Kaijala viimeisteli 3. erässä kauden kolmannen hattutemppunsa kaventamalla tilanteeksi 12-8 ajassa 44:47. SBC Levi ei saanut enää sen kummempaa loppukiriä aikaiseksi, joten pisteet Merikoski SBT:lle lopulta maalein 14-9.

Tuomareita ei taaskaan tarvitse tappiosta syyttää, mutta pelissä sattuneita kommelluksia on silti joskus hauska muistella jälkikäteen. 2. erässä nähtiin paljon keskustelua aiheuttanut tilanne, jossa tuomari blokkasi SBC Levin 3vs1-hyökkäyksen jäämällä Levi-hyökkääjän jalkoihin, jolloin molemmat kaatuivat. Merikosken pelaaja nappasi irtopallon, lähti vastaiskuun ja pallo Levi-maaliin. Peliä ei vihelletty poikki, koska katsottiin että pallo jäi SBC Levin haltuun.

2. erän loppupuolella Merikoski-pelaaja pyöräytti vanhanaikaisen, jonka Levi-vahti #31 Elias ”Höylä” Lahtinen onnistui torjumaan. Pelimiehen elkein MKSBT-pelaaja alkoi kuitenkin huutaa ”MAALI!”, ”MAALI!”, jolloin edellä mainitussa törmäyksessä mukana ollut tuomari päätti viheltää pallon varmuuden vuoksi keskelle. Maalin tehnyt pelaaja kävi myöhemmin 2. erätauolla itsekin tunnustamassa, että eihän se pallo oikeasti maalissa ollut. Pelimies on erimies. :)

Tekevälle sattuu ja rapatessa roiskuu, ja vaikka kyseiset vastustajan maalit todella harmittaviin väleihin sattuivatkin, niin tuomarien vihellysten tai viheltämättä jättämisten taakse piiloutuminen on turhaa selittelyä.

Tappiosta huolimatta erittäin miehekäs taistelu koko SBC Levin joukkueelta etenkin ottelun lähtökohdat huomioon ottaen; pelaajistossa useampi merkittävä poissaolo ja joukkueitten edellisessä kohtaamisessa oltiin täysin vastaantulijoita. Tänään ei poronnahkaa myyty enää puoli-ilmaiseksi.

Tilastot: http://floorball.fi/tulokset/#/ottelu/merikoski-sbt-sbc-levi/10937/1442

Päivän parhaimmistoa leviläisittäin olivat tänään #72 Niko Latvakoski (2+2, 2min), #9 Joonas Kaijala (3+1) sekä #40 Jussi Hyvärinen (2+0).

Maanantaina palataan jälleen sorvin ääreen ja samalla aletaan parsia telakalla olevat ukot kasaan ensi viikonlopun isoa peliä varten. Miesten edustuksen pelit jatkuvat sunnuntaina 15.01.2017 Haukiputaalla, jolloin vastaan asettuu neljän pisteen päässä sijalla seitsemän keikkuva Kellon Lyönti!

Taistelu sarjapaikasta jatkuu!