Ennakko: TyPS – SBC Levi 21.01.2017

| Aiheet: Uutiset

PORONKÄRISTYSTÄ VAI POTTUMUUSIA, VOL 2!

Miesten edustus matkaa lauantaina 21.01.2017 näillä näkymin viimeistä kertaa Oulun seudulle tällä kaudella, kun Kempeleen upouudella Zemppi Areenalla vastaan asettuu kotijoukkue Tyrnävän Palloseura! Ottelu alkaa klo 14:30.

Lähtökohdat lauantai-iltapäivän otteluun ovat harmaita hiuksia nostattavan jännittävät, sillä TyPS ja SBC Levi ovat tasapisteissä (6p), mutta TyPSillä on yksi ottelu vähemmän pelattuna. Syyskauden kohtaamisen maalein 10-6 nimiinsä vienyt SBC Levi on keskinäisen pelin perusteella edellä sijalla 8. tyrnäväläisten miehittäessä sijaa 9., joka on samalla myös karsijan paikka. Panokset ovat varmasti siis kohdillaan.

Viime kaudella vielä 3.divarissa taistelleet joukkueet lähtevät varsin erilaisista asetelmista otteluun, sillä hienosti kautensa aloittanut TyPS on luisunut jo seitsemän ottelun mittaiseen tappioputkeen. Uuden kotihallin valmistumista odotellut TyPS pelasi koko syyskauden vieraskentillä, joten kevätkaudella joukkueella on luvassa pelkästään kotiotteluita. Nähtäväksi jää kääntyykö kurssi hulppeissa puitteissa jäljellä olevissa peleissä vai kasvaako uudesta hallista pienimuotoinen peikko kotijoukkueen harteille.

SBC Levi teki sen sijaan kovan tempun viime viikonloppuna ja haki kauden toisen vierasvoittonsa Haukiputaalta KeLyn kustannuksella maalein 7-6. Isojen oppirahojen maksaminen syyskauden peleissä ja valmennuksen teroittama joukkueen oma kasvutarina ovat näkyneet nousujohteisena tekemisenä kevään ratkaisupelien lähestyessä. Peli on vielä kaukana valmiista, mutta hyökkäyspäässä onnistumisia on tullut viime otteluissa tasaisesti, mikä takuulla ruokkii pelaajien itseluottamusta.

Joukkueet ovat kohdanneet yhteensä viisi kertaa aiemmin; TyPS on voittanut otteluista kolme, kerran on pelattu tasan ja viimeisimmästä voiton vei siis (ensimmäistä kertaa) SBC Levi. Mikäli huomenna pystytään esittämään kauden parasta peliä, niin keijolla on vahva kutina, että arvokkaita sarjapisteitä on ryöstettävissä mukaan. Helppoa se ei tule kuitenkaan olemaan, sillä siitä nälkäinen ja kasvojen pesua halajava kotijoukkue pitää varmasti huolen.

Porotokasta lauantaina kotosalle jäävät erinäisistä syistä #6 Tommi Ahola, #8 Kalevi Moilanen, #71 Pekka Jääskö, #72 Niko Latvakoski ja #96 Tuomas Sanaksenaho. Myös polvioperoidut #15 Ilkka Tuomikoski ja mv #63 Juhamatti Huttunen huilaavat edelleen. Huttusen osalta saatiin kurjia uutisia, sillä miehen leikattu polvi ei ole kuntoutunut toivotulla tavalla, joten edessä on uusintaleikkaus tammikuun lopulla ja sen myötä salibandykausi 2016-2017 valitettavasti paketissa.

Seuraa häntä: Joukkueen monivuotinen kapteeni #19 Matti Autioniemi pelaa lauantaina uransa 300. ottelun SBC Levin miesten edustusjoukkueen paidassa. Viinin lailla vanhetessaan paraneva 33-vuotias Autioniemi on joukkueen ainoa pelaaja, joka on pelannut jokaisella 16 kaudella, jotka miesten edustus on pelannut Salibandyliiton alaisissa kilpasarjoissa. Samalla SBC Levi on ainoa seura, jota mies on urallaan edustanut. Todellinen sininen seuraikoni, laumanjohtaja ja nöyrä joukkuepelaaja. Matin huikeasta urasta lisää juttua myöhemmin!

Livetulospalvelu klo 14:30 alkaen: http://floorball.fi/tulokset/#/ottelu/typs-sbc-levi/10945/1442