Raportti: SBC Levi – TyPS 03.12.2016

| Aiheet: Uutiset

Poronkäristyksen sijaan lauantai-iltapäivänä 03.12.2016 tarjoiltiin pottumuusia, kun miesten edustuksen vieraaksi saapunut Tyrnävän Palloseura lähetettiin kotimatkalle 10-6-tappio niskassaan!

Voitto TyPSistä oli kautta aikain ensimmäinen SBC Leville, sillä aiemmista neljästä keskinäisestä kohtaamisesta TyPS oli vienyt kolme ja kerran pisteet oli jaettu tasurin myötä.

Sinipaitainen kotijoukkue siirtyi 1. erässä ajassa 17:22 jo 3-0-johtoon ja vaikka TyPS kävi ottelun aikana kahteenkin otteeseen maalin päässä, niin ei voittajasta tuntunut olevan oikeastaan missään vaiheessa epäselvyyttä. Sen verran hyvin porotokan puolustuspeli toimi heti ottelun alusta alkaen ja myös pallollisessa pelissä pystyttiin esittämään hetkittäin jopa kauden parasta osaamista.

Kahden erän jälkeen tulostaululla komeili lukemat 4-3. Vierasjoukkueen nostaessa karvauksen päätylankkuun asti 3. erässä pääsi SBC Levi iskemään pallon maaliin vielä kuudesti vastustajan kolmea osumaa vastaan. Ottelun viimeisillä sekunneilla nähtiin kaksi osumaa, kun ensin #50 Markus Pannula sijoitti pallon tyhjään TyPS-maaliin ja heti seuraavassa vaihdossa TyPS-hyökkääjä käveli keskeltä läpi ja sivalsi alakulmaan loppulukemat 10-6.

Huolellisemmalla viimeistelyllä maaliero olisi voinut olla jopa suurempi SBC Levin eduksi, sillä sen verran maukkaita paikkoja joukkue tuhlaili useammankin ja myös TyPSin maalivahti Jani Karhula otti muutaman melkoisen paraatipelastuksen. Valmennusjohdon sanoin: ”kymmenen tehtyä maalia tässä sarjassa on kymmenen tehtyä maalia”, eli varsin tyytyväinen voi kuitenkin olla osumien määrään, etenkin kun sitä peilaa joukkueen aiempien pelien maalisaldoihin.

Onnistumisia nähtiin tänään laajalla rintamalla, sillä maalintekijätilastoihin itsensä merkkautti peräti kahdeksan porotokan pelaajaa. Maalitilinsä 2.divaritasolla avasivat #8 Kalevi Moilanen (1+2), #98 Iisak Lassheikki (2+0) ja #96 Tuomas Sanaksenaho (1+0). Ketjun neljäs lenkki #55 Teemu Vaara säesti kahdella syötöllä, eli SBT Tornion farmipelaajilta erittäin vahva esitys!

Lisäksi joukkueen sisäisen pistepörssin kärkinimi #40 Jussi ”Katoppa tätä” Hyvärinen iski tehot 2+2 kasvattaen kauden kokonaissaldokseen nyt 9+4. Maalin suulla #1 Eemeli Kajula nappasi uransa ensimmäisen voiton 2.divaripeleissä 20 torjunnalla!

Tilastot: http://floorball.fi/tulokset/#/ottelu/sbc-levi-typs/10924/1442

Peli on vielä hyvin kaukana valmiista, mutta pienin askelin eteenpäin. Ja mikä tärkeintä, nyt myös kotiotteluiden osalta pistesaldo on avattu 2.divaritasolla!

Miesten edustuksen pelit jatkuvat sunnuntaina 18.12.2016 klo 15:00 Keltakankaan liikuntahallilla Rovaniemellä, kun vastaan asettuu ei enempää eikä vähempää kuin sarjakärki, eli Sastamolo Kings Kemistä!

typs-03122016