Raportti: SBT Suola – SBC Levi 20.11.2016

| Aiheet: Uutiset

Miesten edustuksen yhden ottelun mittaiseksi venynyt voittoputki katkesi SBT Suolan vieraana su 20.11.2016 Oulun Kastellissa pelatussa aamupelissä!

Porotokan valmistautuminen tuntui onnistuneen kohtalaisen hyvin ja ensimmäiset kuutisen minuuttia miekkailtiin suht tasaisissa merkeissä. Ottelun avausmaali nähtiin ajassa 06:55, kun Suola-hyökkääjä löi pallon SBC Levin maalilla torjuneen #31 Elias Lahtisen käsistä ja neppasi irtopallon maalin. Tämä käynnisti tapahtumaketjun, josta on joko hyvin vähän tai sitten hyvin paljon kerrottavaa, riippuen kenen näkökulmasta asiaa tarkastelee.

Päivänselvä tuomarivirhe (ainakin vierasjoukkueen mielestä) sekoitti SBC Levin pelaajiston että valmennuksen pasmat täysin ja vain 13 sekuntia myöhemmin SBC Levin valmennukselle tuomittiin hieman harvinaisempi 2min jäähy protestoinnista edellä mainittua tilannetta koskien. Vastustaja luonnollisesti iski ylivoimalla tilanteeksi 2-0 ja se oli aikalailla hyvää yötä sen pelin osalta. Tämän jälkeen fokus oli oikeastaan kaikessa muussa kuin itse pelissä ja lopputulos varsin murheellinen 17-1 SBT Suolan eduksi ja 7-henkisen kotiyleisön riemuksi.

SBC Levin kuparisen rikkoi alivoimalla joukkueen pistepörssin kakkosmies #9 Joonas Kaijala kauden kuudennella osumallaan.

Pitää kuitenkin muistaa, että virheitten tekeminen sekä pelaajilla että tuomareilla on inhimillistä, eikä sen tekosyyn taakse voi eikä kannata lähteä piiloutumaan, kun yksittäisistä tilanteista puhutaan ja peli kestää täydet 60min. Selittely on turhaa, sillä selvästi huonompi joukkue oli tänään huonompi ja parempi joukkue oli selvästi parempi.

Ennen peliä sanottua: ”Tämä peli pitää pelata sitten nopeasti pois alta, ettei seuraava peli myöhästy.” -Erotuomari nro 1

Pelin jälkeen sanottua: ”Tuntui aivan kuin olisi hyvin aikaisin sunnuntaiaamuna pelannut.” -SBC Levin pelaaja nro 85

Tilastot: http://floorball.fi/tulokset/#/ottelu/sbt-suola-sbc-levi/10919/1442

Lauantaisen voitokkaan UIFK-pelin asenteella ja liikkeellä pystytään olemaan hankala vastustaja suurimmalle osalle joukkueista tässä sarjassa, mutta Suola-pelissä nähty puolivillainen esitys jäi kauas lauantain onnistumisista. Toki myös rosterin kaventuminen farmipelaajien puuttumisen ja #71 Pekka Jääskön loukkaantumisen myötä yhtä yli kahteen kentälliseen vaikutti tekemiseen merkittävästi. SBT Suolan tasoista taitosalibandya pelaavaa joukkuetta on äärimmäisen hankala haastaa, jos jalka ei riitä ja pää ei pysy mukana.

Käännetään viikonlopun anti tappiosta huolimatta kuitenkin positiivisen puolelle, sillä tärkeä voitto UIFK:sta lauantaina antaa uskoa omaan tekemiseen tulevaa ajatellen. Joukkue todisti ennen kaikkea itselleen, että se pystyy nousemaan tappioasemasta ja myös voittamaan, vaikka lauantain pelissä pikkujännä hiipikin pelikalsareihin, kun sekunnit pelikellossa matelivat kohti täyttä aikaa.

Pelaajista #71 Pekka Jääskö ravisteli karvaisen apinan selästään lauantain maalinsa myötä, joka oli samalla miehen ensimmäinen 2.divaritasolla sinisissä. #11 Santeri Poikelan ensimmäiset kaksi maalia SBC Levi-paidassa tulikin mainittua jo UIFK-pelin raportissa. Lisäksi isännän elkein ja keinuvin lantein paikan ykköspakkiparista syyskauden aikana ottanut #37 Juho Saranpää iski ensimmäiset tehopisteensä sinipaidoissa viikonloppuna, kun kahden vieraspelin saldoksi jäi puolustajalle mainiot 0+3!

Kauden seitsemästä ensimmäisestä ottelusta vain kaksi on pelattu kotona ja peräti viisi vieraissa, joten syyskauden päättävä kolmen kotiottelun putki on enemmän kuin tervetullut. Vieraissa peli on kulkenut vaihtelevasti, joten katsotaan miten kopara kopisee parketilla kun päästään tanssahtelemaan kotikentälle yli kuuden viikon tauon jälkeen!

Miesten edustuksen pelit jatkuvat Keltakankaan liikuntahallissa Rovaniemellä seuraavasti:

KE 30.11.2016 klo 19:00 SBC Levi – Santa’s United
LA 03.12.2016 klo 15:00 SBC Levi – TyPS
SU 18.12.2016 klo 15:00 SBC Levi – Sastamolo Kings

Nähdään hallilla!

m1-20112016