Raportti: Sastamolo Kings tyly isäntä sarja-avauksessa

| Aiheet: Uutiset

Miesten edustuksen kauden ensimmäinen 2.divariottelu päättyi 1-5-tappioon kemiläisen Sastamolo Kingsin vieraana. Ottelu oli varsinainen tulikaste, sillä 16:sta kentällä esiintyneestä Levi-pelaajasta 11 pelasi tänään ensimmäistä kertaa 2.divaritasolla.

1. erä uudella sarjatasolla käynnistyi SBC Levin osalta arastellen ja kotijoukkue pääsi myllyttämään hyökkäyksiä kohti Levi-maalia iskien erään kolme täysosumaa. Jopa joukkueen kokeneempi osasto näytti jännittävän jonkin verran tekemistään, ja erään mahtui useampi harmittava henkilökohtainen virhe, jotka näkyivät lähes välittömästi tulostaululla.

SBC Levin etsikkoaika tulla peliin mukaan nähtiin 2. erän alkuminuuteilla, mutta kahdesta läpiajosta huolimatta tärkeää kavennusmaalia ei saatu aikaiseksi. Ja kun et itse tee, niin vastustajahan tekee paikoistaan mielellään. Tilanne jo 0-5 ajassa 29:01 ylivoimamaalin muodossa.

Kaikki Levi-pelaajat eivät onnistuneet tänään pääsemään pelin intensiteetin vaatimalle tasolle, mikä pakotti valmennusjohdon reagoimaan ja kaventamaan kahteen kentälliseen. Tämän seurauksena, ja kenties myös kotijoukkueen hieman höllätessä kaasua, peli tasoittui ja ottelun jälkimmäisen puoliskon vei nimiinsä vierasjoukkue maalein 1-0. SBC Levin seurahistorian ensimmäisen 2.divarimaalin iski ajassa 54:04 #40 Jussi Hyvärinen ketjukaveri #85 Tuomas Alaluusuan upeasta syötöstä.

Viimeistely jätti tänään huomattavasti parantamisen varaa, sillä ottelun mittaan läpiajoja saatiin kolmin kappalein, 3vs1-hyökkäyksiä pari kappaletta ja ylivoimapeliäkin päästiin kokeilemaan kuutisen minuuttia ilman näkyvää tulosta. Altavastaajan asemassa tällaiset maalipaikat pitäisi pystyä hyödyntämään tehokkaammin, mikäli halutaan taistella sarjapisteistä.

Vastaiskuihin pelinsä perustanut SBC Levi hallitsi palloa noin 25-30% pelistä. Myös pelinopeudessa ja fyysisessä pelissä oltiin tänään vielä oppipojan roolissa. ”Tiedettiin että ne tulee kovaa, mutta yllätys oli että noin kovaa”, totesi eräs Levi-pelaajista pelin jälkeen.

Jobin postia joukkueelle toi #11 Santeri Poikelan saama aivotärähdys heti 3. erän alussa. Poikela sai pallon tavoittelutilanteessa laidan tuntumassa kemiläispelaajan selkäänsä ja lensi pahannäköisesti pää edellä laitaa vasten. Tilanteesta tuomittiin 5min jäähy.

Loppulukemista huolimatta tunnelma pukukopissa pelin jälkeen oli positiivinen. Vastustaja oli jokaisella osa-alueella tänään edellä, mutta pahimmillaan viiden maalin tappioasemasta huolimatta yhdenkään Levi-pelaajan selkä ei suoristunut, päät pysyivät kylminä ja joukkueen periksiantamaton taisteluilme säilyi halki ottelun esimerkillisenä.

Joukkue palkitsi päivän parhaana pelaajana ensimmäisen ottelun Levi-paidassa pelanneen puolustaja #55 Teemu Vaaran, joka etenkin ottelun jälkimmäisellä puoliskolla nousi näkyvästi esiin pelirohkeudellaan.

Ottelun tilastot: http://floorball.fi/tulokset/#/ottelu/sastamolo-sbc-levi/10886/1442

Taistelu sarjapisteistä jatkuu la 08.10.2016 klo 15:00 Keltakankaan liikuntahallissa Rovaniemellä, kun vastaan asettuu Merikoski SBT Oulusta!

24092016-sastamolo-sbclevi