M1: Miesten edustuksen kausiennakko

| Aiheet: Uutiset

Uusi kausi, uudet kujeet!

Miesten edustus on valmistautunut seurahistorian ensimmäiseen 2.divarikauteen tutussa komennossa. Fysiikkavalmentaja Ville Vilén on piiskannut joukkuetta kesäkuulta asti kohti yksittäisten pelien kuormitusta. Lajiharjoittelu käynnistyi puolestaan elokuun alkupuolella Tuomas Laakkosen opein joukkueen toisen valmentajan eli Tommi Keräsen kiertäessä Suomenmaata vielä alkusyksyn ajan sotahommissa.

Joukkueen runko on säilynyt samana useamman vuoden ajan, ja selkärankana alkavalla kaudella ovat edelleen samat miehet, jotka olivat joukkuetta nostamassa 5.- ja 4.divareista ylöspäin vain muutama kausi takaperin. Tällä hetkellä kokoonpanossa on noin kolmisen kentällistä pelimiehiä sekä neljä maalivahtia:

Tuomas Alaluusua
Matti Autioniemi
Joonas Harila
Jussi Hyvärinen
Pekka Jääskö
Joonas Kaijala
Santeri Poikela
Elias Sarpola

Antti Autere
Juho Saranpää
Lauri Välimaa
Markus Pannula
Ilkka Tuomikoski
Mika Paaso

Juhamatti Huttunen
Elias Lahtinen
Aimo Alariesto
Eemeli Kajula

Lisäksi parin pelimiehen kanssa käydään vielä neuvotteluja alkavaa kautta silmällä pitäen.

Viime kauden päätteeksi joukkueen jättivät Miikka Hänninen (?), Mikael Kanto (?), Olli Valkonen (?), Henri Manelius (?), Olli Karvonen (Santa’s United) ja Kristian Rautio (Sastamolo Kings). Kiitokset vielä kertaalleen edellä mainituille pelimanneille ja menestystä uusiin haasteisiin!

Uusina pelaajina joukkueeseen kesän aikana peliaikaa hakemaan liittyivät Eemeli Kajula, Jussi Hyvärinen, Santeri Poikela ja Elias Sarpola, kaikki viime kaudella Santa’s Unitedin eri joukkueita edustaneita. Juho Saranpää liittyi joukkueeseen puolestaan seinäjokisesta Mailattomista (2.div).

Valmennusosasto vahvistui Tommi Keräsen mukaan tulolla. Lisäksi toista kauttaan joukkuetta valmentava Tuomas Laakkonen pääsi yhtenä harvoista mukaan Salibandyliiton tason 3 huippuvalmentajakoulutukseen (HVK), joka käynnistyi elokuun viimeisenä viikonloppuna lähijaksolla Eerikkilässä.

Edessä on erittäin mielenkiintoinen haaste, sillä tähän asti miesten edustus on tahkonnut valtaosan peleistään turnausmuotoisina. Joukkue on pelannut historiansa aikana vain kolme täysimittaista yksittäistä ottelua, kaikki viime kauden aikana, ja käteen jäi yhtä monta tappiota (3-8 vs TyPS, 3-4 vs Santa’s United sekä 7-15 vs Santa’s United). Tässäkin mielessä alkavalla kaudella on luvassa monenlaista kirjoitettavaa historian kirjoihin, kun tavoitellaan ensimmäisiä pisteitä yksittäisistä otteluista.

Tulevan sarjakauden vastustajista on hankalahko lähteä tekemään sen kummempaa syväanalyysia, sillä Oulun seudun lukuisten seurojen välillä pyörivä siirtoruletti huimaa yksinkertaisen lappilaisen päätä vähemmästäkin. Ilman sen kummempia perusteluja heitetään kehiin seuraavanlainen arvio (HUOM! Yksittäisen henkilön veikkaus, ei edusta koko seuran näkemystä):

Kärkikolmikko

SBT Suola, Oulunsalo
Sastamolo Kings, Kemi
Santa’s United, Rovaniemi

Keskikasti

KoskRi, Oulu
Merikoski SBT, Oulu
UIFK, Oulu

Muut

TyPS, Tyrnävä
KeLy, Haukipudas
Papas, Kajaani

Muuan Perttu Matinollia lainatakseni: ”hullu se on joka ei omiinsa usko!”, joten sarjapaikan uusimiseen tietysti uskotaan SBC Levin osalta uuden sarjatason ja yksittäisten pelien niksejä opetellessa. Toivottavasti lähitulevaisuudessa nähtäisiin 3.divaria alkavalla kaudella pelaavien SBT Tornion ja kemiläisen Sinimyrskyn nousevan 2.divariin asti, jotta pahimmillaan jo Oulun paikallissarjaa muistuttanut Pohjois-Suomen 2.divarilohko saisi enemmän lappilaisedustusta ja sen myötä lisää uutta väriä.

Kauden ensimmäiset viralliset koitokset on luvassa la 17.09.2016 Keltakankaalla Rovaniemellä, jolloin pelataan Suomen Cupin 2.kierroksen pelit. Vastaan tuolloin asettuu isäntäjoukkue Santa’s United (2.div), Jyystäjät Kiimingistä (3.div) sekä 1.kierroksella K-lohkon voittanut Oulun Dynamo (3.div).

2.divaripelit käynnistyvät puolestaan lähes kovimmalla mahdollisella koitoksella la 24.09.2016 kemiläisen Sastamolo Kingsin vieraana!