Sanna Härkönen kehittämään seuran nais- ja tyttötoimintaa!

| Aiheet: Uutiset

Seura on solminut 1+1-vuoden mittaisen valmentajasopimuksen Sanna Härkösen kanssa. 24-vuotias Härkönen ottaa haltuunsa naisten edustusjoukkueen, B-, D- ja F-tytöt sekä osallistuu myös G-poikien valmennukseen.

Päävastuualueenaan hänellä on seuran nais- ja tyttötoiminnan kehittäminen. Tällä hetkellä seurassa on kaksi naisten kilpajoukkuetta (yksi Kittilässä ja yksi Rovaniemellä) ja yhteensä noin 30 tyttöjunioripelaajaa Kittilässä.

Rovaniemeltä kotoisin oleva Härkönen on pelannut oululaisessa OLS:ssa naisten 1.divaria ja A-tyttöjen SM-sarjaa, rovaniemeläisissä RSB-Teamissa ja Santa’s Unitedissa 2.divaria sekä NSB:ssa 3.divaria. Pelivuosia on kertynyt tähän mennessä kaiken kaikkiaan noin kymmenkunta. Viime kaudella Härkönen valmensi Santa’s United II:ta naisten 3.divarissa.

Tervehdys Sanna ja tervetuloa mukaan SBC Leviin!
–Terve vaan ja kiitoksia!

Miten päädyit tähän pestiin?
–Tunnen Huhtamellan Markon hyvin, joka toimii SBC Levin junioripäällikkönä alkavalla kaudella. Marko on kasannut ympärilleen hyvää valmennustiimiä, joka pyrkii viemään seuran junioritoimintaa eteenpäin. Kun Marko vihjaisi, että töitä voisi olla tarjolla enemmänkin, niin olin heti kiinnostunut.

Iso haaste edessä, seuran nais- ja tyttöjoukkueiden valmennus sekä kehittäminen. Millä mielillä olet?
–Todella hyvillä fiiliksillä! Tuskin maltan odottaa, että pääsee tekemään hommia uudessa seurassa.

Onko sinulla jotain konkreettisia keinoja mielessä, joilla lähteä nais- ja tyttötoimintaa kehittämään?
–Markkinointi ja yhteistyö Kittilän kunnan koulujen kanssa on varmasti tärkeimpiä seikkoja. Jalkautua sinne missä potentiaaliset harrastajat on ja saada nuoremmatkin tytöt innostumaan hienosta lajista. Salibandy sopii erinomaisesti esim. jalkapallon harrastajille, kun kesällä voi juosta jalkapallon perässä ja talvella puolestaan salibandypallon perässä. Tyttöharrastajien määrän kasvattaminen luo jatkuvuutta sitten myös naisten toiminnalle.

Nousit pelaajan roolissa viime keväänä komeasti 1.divariin Santa’s Unitedin naisten edustusjoukkueen kanssa. Vieläkö oma peliura jatkuu?
–Se on tällä hetkellä vielä harkinnassa. Poltetta pelaamiseen löytyy vielä, mutta myös valmentaminen kiehtoo kovasti. Tarkoitus olisi yrittää sovittaa pelaaminen ja valmentaminen yhteen, mutta katsotaan miten se onnistuu. Työ menee tässä tilanteessa harrastuksen edelle.

Kerrohan vielä lopuksi omat vahvuutesi ja myös kehitettävät alueet valmentajana?
–Halu kehittyä valmentajana, suorapuheisuus ja voimakastahtoisuus. Ehkä kärsivällisyyttä saisi olla sitten enemmän, koska jos harjoituksissa velttoillaan, niin sitten juostaan ja lujaa (naurua).

Kiitos Sanna ja menestystä alkavalle kaudelle!