Ennakko: M2D-nousukarsinnat Santa’s United – SBC Levi

| Aiheet: Uutiset

SBC Levin miesten edustusjoukkue on tähänastisen historiansa suurimman sekä myös mielenkiintoisimman haasteen edessä, kun vielä viime kaudella 4.divaria pelannut joukkue taistelee tänä keväänä noususta Pohjois-Suomen 2.divariin! Ottelusarjassa on käytössä paras kolmesta -systeemi, eli kahdella voitolla sarjapaikka 2.divarissa ensi kaudeksi on varma.

Kantona kaskessa ja kivenä koskessa on Rovaniemen salibandy-ylpeys, Santa’s United, jonka kausi 2.divarissa on sujunut ennakko-odotuksiin nähden varmasti monen mielestä alakanttiin. SBC Levi ja Santa’s United ovat kohdanneet toisensa kerran aiemmin. Tämä tapahtui syksyllä 2016 Suomen Cupin 2.kierroksella Rovaniemellä, jolloin SBC Levi otti niukan 2-1-voiton. Ottelun maalikooste: https://youtu.be/6mGTnvi–68

Ensimmäisen kohtaamisen kaltainen, mutta vielä kovempi puolustustaistelu on SBC Levillä edessään nyt alkavassa ottelusarjassa, sillä maalintekovoimaa sekä yksilötaitoa Santa’s Unitedilta löytyy selvästi enemmän ja laajemmin. Lisäksi Santa’s vahvistui kevätkaudelle Eero Autereen, Jussi Hyvärisen, Jyri Kenttälän, Toni Aikion ja kenties yhden maakunnan parhaista pelaajista, eli Pekka Juntusen, palattua joukkueen pelaajarinkiin. Alavireisen syyskauden pelannut Santa’s vältti kevään selvästi parantuneiden otteiden myötä suoran putoamisen 3.divariin, mutta päätyi silti putoamiskarsintoihin puolustamaan sarjapaikkaansa.

Vastustajalla on myös rutiinietu täysimittaisten 3x20min pelien pelaamisen suhteen, siinä missä SBC Levi on pelannut yhden ainoan täysimittaisen ottelun koko 16-vuotisen olemassaolonsa aikana (03.10.2016 pelattu Suomen Cupin 3.kierroksen ottelu SBC Levi – TyPS).

Huomionarvoista kuitenkin on, että Santa’s Unitedille tehtiin 162 maalia 18 ottelussa 2.divarissa, joten kenties puolustus- ja maalivahtipeli on se osa-alue (ja mahdollisesti akilleen kantapää?), joka eniten herättää kysymyksiä ennakkoon. Etenkin kun Santa’sin ykkösmaalivahti Toni Aikio mursi jalkansa muutama viikko sitten sarjapelissä ja on toistaiseksi sivussa.

Kaiken kaikkiaan ennakkosuosikin paineet voi heittää huoletta Santa’s Unitedin harteille. Nousijajoukkueena kautta aikain ensimmäiseen 3.divarikauteensa lähteneen SBC Levin kausi on mennyt odotuksiin nähden jopa yläkanttiin, joten sinisillä on ainoastaan pelkkää voitettavaa alkavassa ottelusarjassa.

Koko miltei jo yli kiehuvan sopan kruunaa myös joukkueitten mielenkiintoinen pelaajatilanne, sillä mm. Santa’s Unitedin paras pistemies tällä kaudella, #67 Mika ”Karu” Karusaari (18 ottelussa pisteet 22+17=39), on yksi SBC Levin miesten edustusjoukkueen perustajajäseniä ja myös yksi SBC Levin parhaimpia pistemiehiä kautta aikain: ”Karun” pelaajakortti.

Lisäksi Santa’sin Jussit Autere ja Hyvärinen edustivat kuluneella kaudella syyskauden ajan SBC Leviä. Vanhempi Autereen veljeksistä eli Antti edustaa edelleen SBC Leviä, joten kentällä nähdään myös pikkuveli vastaan isoveli -kaksintaistelu. SBC Levin #25 Juho Wesslin toimii puolestaan Santa’s Unitedin organisaatiossa valmentajana, joten ”Wesselillä” voi olla vastassa omia valmennettaviaan. SBC Levin muista pelaajista useampi on pelannut jossain vaiheessa uraansa Santa’sin edeltäjissä NSB:ssä tai RSB-Teamissa, eli ottelusarjassa nähdään varmasti mielenkiintoisia taistelupareja.

Kaikki ainekset klassikko-ottelusarjaan on siis olemassa, kun joukkueet mittelevät sekä sarjapaikasta 2.divariin että myös Lapin herruudesta. Niin ja terveisiä Kemin 1.divarikarsijoille; teitä ei lasketa tällä kertaa lappilaisiksi vaan merilappilaisiksi, se on eri asia! Toivottavasti myös yleisö löytää paikalle otteluihin runsain joukoin molemmilla paikkakunnilla kannustamaan omiaan.

Seuraa heitä: SBC Levin ykkösviisikko #9 Kaijala – #17 Harila – #76 Rautio- #77 Karvonen – #50 Pannula on iskenyt yhteensä 66 tehopistettä kauden aikana, eli valtaosan joukkueen pisteistä. Löytääkö vastustaja lääkkeet tehoviisikon kuriin saamiseen, vai pystyykö tämä sininen pyörremyrsky nousemaan ratkaisijan asemaan kuumassa ottelusarjassa?

Ottelusarjan ohjelma:

Pe 18.03.2016 klo 19 Santa’s United – SBC Levi @ Keltakangas, Rovaniemi
La 19.03.2016 klo 14 SBC Levi – Santa’s United @ Urheiluhalli, Kittilä
Ma 21.03.2016 klo 19 Santa’s United – SBC Levi @ Keltakangas, Rovaniemi (tarvittaessa)

HUOM! SBC Levin kotiotteluun la 19.03.2016 klo 14 pääsyliput 3 euroa. Seuran verkkarit päällä sekä alle 18-vuotiaille vapaa pääsy! Myös kahvio on avoinna, eli käteistä mukaan.

Kauden viimeisen kotipelin kunniaksi SBC Levi arpoo kaikkien lauantain peliin pääsylipun lunastaneiden kesken seuraavat palkinnot ottelun aikana:

2kpl 100€ lahjakortti Levin Panorama Hotel (1kpl per voittaja)
1kpl 200€ lahjakortti Kittilän Tiinan Torille
1kpl 200€ lahjakortti Kittilän Rautixet-myymälään
1kpl OBH Nordica Gravity-kahvinkeitin (arvo 149€, Veikon Kone Kittilä)
1kpl OBH Nordica Smoothie Blender (arvo 39€, K-market Kittilä)
1kpl Fat Pipe-tuotepaketti (arvo 100€, Intersport Levi)
1kpl SBC Levi-tupsupipo (arvo 15€)

Voittonumerot kuulutetaan ottelun toisen erätauon aikana ja palkinnot ovat noudettavissa urheiluhallin kahviosta pääsylippua vastaan. Pääsylippuja ei voi ostaa ennakkoon.

Kittilän pelin parhaat pelaajat palkitsee Neste Oil Kittilä.

TULEHAN LAUTEILLE TEKEMÄÄN KEVÄÄSTÄ SININEN!