Raportti: M1 Oulun turnaus 27.02.2016

| Aiheet: Uutiset

MIESTEN EDUSTUS KAHDELLA VOITOLLA NOUSUKARSINTOIHIN KOHTI 2.DIVARIA!

Pohjois-Suomen miesten 3.divari pelattiin päätökseensä tänään la 27.02.2016 Oulun Nallisportissa. SBC Levi venyi kahteen komeaan voittoon, kun SuPS Suomussalmelta kaatui 2-1 ja AC Keitto Oulusta selvästi 8-4!

Molemmissa peleissä kupletin juoni ennakkoon oli sama; yksilötaidossa ollaan hieman jäljessä, mutta fiksulla pallollisella pelillä sekä hyvällä puolustus- ja maalivahtipelillä molemmat joukkueet ovat voitettavissa. Lisäksi molempien vastustajien terävän vastaiskupelin kanssa pitää olla hereillä.

Laakkonen&Ruismäki-valmentajaduon loihtimat pelieväät tepsivät tänään täydellisesti, ja etenkin AC Keitto väsähti jo 2.erän loppupuolella, vaikka joukkue pääsi tuoreilla jaloilla peliin. SBC Levillä oli kuitenkin alla tiukka vääntö SuPSia vastaan. SuPS-pelissä vastustaja puolestaan hakkasi kolme erää päätään sinisten tiiviiseen viisikkopuolustukseen, joten kaksi maalia riitti tällä kertaa tärkeään voittoon!

Voitoista teki erityisen makoisat myös se fakta, että kumpaakaan vastustajajoukkuetta ei ole pystytty voittamaan kertaakaan aiemmin.

Homma ei kuitenkaan ollut pelkästään omissa käsissä, sillä pahimmilla kilpakumppaneilla eli Oulun Dynamolla ja Vaalan Lämäreillä oli keskinäinen peli jäljellä. Ainoastaan tasapeli oli suotuisa tulos SBC Levin kannalta, sillä voitolla kumpi tahansa joukkueista nousisi edelle ja sarjan kakkossijalle. Parilla edelliskaudella miesten edustukselle on syötetty katkeraa kalkkia, kun nousukarsintapaikasta 3.divariin jäätiin toissa kaudella keskinäisten pelien perusteella ja viime kaudella suorasta sarjanoususta vain pisteen erolla.

Tällä kertaa kaikki päättyi toisin. Tällä kertaa onnetarkin oli pukeutunut siniseen, ja Dynamo-Lämärit päättyi kuin päättyikin tasan 2-2 huikean trillerin jälkeen!

Päivän tulosten myötä SBC Levi sijoittui sarjassa siis lopulta toiseksi keskinäisten pelien perusteella ja etenee myöhemmin keväällä pelattaviin nousukarsintapeleihin, joissa panoksena on paikka Pohjois-Suomen 2.divarissa! Vastustaja, ajankohta ja pelipaikka selviävät myöhemmin, mutta tällä hetkellä vastustaja näyttäisi olevan joko Santa’s United Rovaniemeltä tai Merikoski SBT Oulusta.

Pisteitten valossa päivän parhaimmat sarvipäät olivat loistavaa kevättä pelaava #42 Henri Manelius (3+0) sekä #9 Joonas Kaijala (2+1). Lisäksi useampi muu pelaaja ylsi kahteen tehopisteeseen, mm. joukkueen sisäisen pistepörssin ykkösnimi #17 Joonas Harila tykitti kaksi maalia.

Tilastot (työn alla):

SuPS – SBC Levi 1-2: https://sbclevi.fi/tapahtuma/2015-2016-m1-21/
AC Keitto – SBC Levi 4-8: https://sbclevi.fi/tapahtuma/2015-2016-m1-22/

SBC Levin kautta aikain ensimmäinen 3.divarikausi runkosarjapelien osalta on nyt ohi, ja joukkue lähtee heti ensimmäisellä kaudellaan karsimaan noususta 2.divariin. Huikea kausi, huikea joukkue!

Tässä vaiheessa vielä kiitokset kaikille sarjan kilpakumppaneille kertakaikkiaan upeasta sarjakaudesta, jossa jännitys säilyi aivan viime metreille asti (pl. TyPSin häikäisevä ylivoimaisuus joka vähän syletytti ;). Onnea vielä kertaalleen Tyrnävän pojille sarjanoususta ja tsemppiä putoamiskarsintapeleihin sekä SuPSille että SC MuPalle!