Ennakko: M1 Oulun turnaus 27.02.2016

| Aiheet: Uutiset

MIESTEN EDUSTUKSEN KAUSI HUIPENTUU – SANKARIN VIITTOJA TARJOLLA

Pohjois-Suomen miesten 3.divari huipentuu huomenna lauantaina 27.02.2016 Oulun Nallisportissa! Miesten edustus kohtaa klo 15:00 Suomussalmen Palloseuran ja klo 17:00 AC Keiton Oulusta.

Huipputasaisessa 10 joukkueen sarjassa ainoastaan kahden joukkueen sijoitukset ovat varmat; TyPS Tyrnävältä on varma ykkönen ja Lapa Raahesta puolestaan varma jumbo ja sitä kautta putoajajoukkue. Kaikki muut sijoitukset näiden kahden väliltä voivat heittää vielä poronpyllyä viimeisen turnauksen myötä. Huikeaa kilpaurheilun draamaa siis, jota ei voi käsikirjoitta etukäteen!

Miesten edustus lähtee kauden viimeisiin sarjapeleihinsä sijalta neljä tasapisteissä Vaalan Lämäreitten kanssa (molemmilla 18p). Vaalalaiset ovat kuitenkin edellä keskinäisten pelien perusteella mikäli joukkueet ovat tasapisteissä viimeistenkin pelien jälkeen. Nousukarsintaan oikeuttavaa kakkossijaa miehittää tällä hetkellä 19p kerännyt Oulun Dynamo, mutta jos SBC Levi ja Dynamo päätyvät tasapisteisiin, niin keskinäisten pelien perusteella SBC Levi nousee edelle. Kaiken lisäksi Lämärit ja Dynamo kohtaavat toisensa klo 18:00 alkavassa pelissä. Lohkon tilanne on kuitenkin niin kimurantti, että kahdella tappiolla SBC Levillä on suuri vaara joutua jopa putoamiskarsintaan, sillä peräti kuusi joukkuetta on vain 3p sisällä toisistaan!

Lyhyt yhteenveto: Mikäli Lämärit ja Dynamo menettävät edes yhden pisteen peleissään ja SBC Levi voittaa molemmat pelinsä, niin SBC Levi nousee sijalle kaksi ja nousukarsintoihin kohti 2.divaria. Mikäli Dynamo TAI Lämärit voittaa molemmat pelinsä, niin tämä joukkue nousee sarjan kakkoseksi riippumatta muitten pelien tuloksista.

No, se spekuloinneista.

SuPSia vastaan tahkottiin viime turnauksessa hieman suolainen 5-5-tasapeli, sillä avaimet voittoonkin olivat tarjottimella. Tosin olivat ne tarjolla myös SuPSille, jonka nopeat ja taitavat hyökkääjät aiheuttivat jatkuvasti harmaita hiuksia Levi-puolustukselle. Joukkueet ovat kohdanneet nyt kahdesti virallisissa peleissä; Suomen Cupin pelissä vuosia sitten SuPS vei voiton lukemin 3-5 ja tuoreimpana siis viime turnauksen tasuri (jonka maalikoostekin tuli uunista juuri parahiksi: https://youtu.be/GPOnghIB3-w). Suomussalmelaisten päänahka on siis vielä ottamatta, mutta siitä lähdetään, että kolmas kerta toden sanoo!

Oululainen AC Keitto jätti puolestaan pahan maun suuhun ryöstämällä pisteet mukaansa syyskaudella pelatussa Kittilän turnauksessa lukemin 4-6. Kyseessä oli samalla kautta aikain ensimmäinen kohtaaminen joukkueitten välillä. Tarkasti puolustanut ja alhaalta karvannut vierailijajoukkue iski tuolloin vastaiskut sisään murhaavalla prosentilla, joten nähtäväksi jää millaiset lääkkeet Levin valmennuskaksikko Laakkonen&Ruismäki on kehitellyt keittolaisten itsensä kuvaileman ”hyytelökarvauksen” murtamiseen! Ensimmäisen kohtaamisen maalikoostehan löytyy tuttuun tapaan SBC Levin youtube-kanavalta: https://youtu.be/mFhb7jaGsTE

Miesten edustuksen pelaajatilanne on varsin hyvä, ja kentälle juoksutetaan jälleen kolmisen kentällistä nälkäisiä ja periksiantamattomia sarvipäitä. Muutama poisjäänti kummittelee taustalla, mutta niitä tulee väistämättä ja näillä mennään!

Seuraa heitä: Koko JOUKKUE. Nousijajoukkueen näkökulmasta kausi on ollut jo nyt menestys, sillä jokainen enemmän tai vähemmän rutinoituneista 3.divarijoukkueista on pystytty haastamaan tasapäisesti ja pistepussi on karttunut tasaiseen tahtiin. Lisäksi yli puolet joukkueen pelaajista pelaa ensimmäistä kauttaan 4.divaria ylempänä, joten tässä on kaikki ainekset omanlaiseensa tuhkimotarinaan. Nyt edessä on enää kaksi viimeistä askelmaa kavuttavana.

Jääkö lasikenkä rappusiin päätössummerin soidessa vai tanssitaanko huomenna yöhön asti poronsarvijauheen voimalla? Huomenna ollaan viisaampia! (Katsotaan järjestyisikö myös liveseuranta paikan päältä.)

P.s Tsemppiä huomisiin ratkaisupeleihin myös sarjan kilpakumppaneille!