Raportti: M1 Tornion turnaus 31.01.2016

| Aiheet: Uutiset

RAAKAA PELIÄ TORNIOSSA, MIES SÖI LAPSEN EVÄÄT!

Miesten edustuksen pistepussi ei karttunut tänään su 31.01.2016 Torniossa pelatuissa 3.divaripeleissä, mutta rajan takaa tankattiin samalla reissulla halpaa sokeria, voita sekä aitoa Marabou-suklaata, joten ei se ihan turha reissu loppupeleissä ollut. SBT Tornio oli parempi aamupelissä 3-1 ja parin tunnin päästä Vaalan Lämärit takoi taululle lukemat 8-3.

Ensimmäisessä pelissä SBT Torniota vastaan hyvä valmistautuminen siivitti SBC Levin 0-1-johtoon #17 Joonas Harilan maalatessa #77 Olli Karvosen passista ja peli oli kokonaisuutena mukavasti hyppysissä. Heti 2.erän alkuun torniolaisille sattui kuitenkin todellinen suonenveto, kun joukkue iski alle viiteen minuuttiin kolme maalia ja siirtyi 3-1-johtoasemaan Levi-puolustuksen tötöillessä enemmän ja vähemmän. 3.erään peli saatiin taas hallintaan, mutta kotijoukkue puolusti todella uhrautuvasti maaliaan, ja laukaukset läsähtelivät hallin takaseinään tai todennäköisimmin aidolla ruotsalaisella Marabou-suklaalla paisutettuihin torniolaispohkeisiin ja -reisiin. Onnetarkaan ei suosinut tällä kertaa sinipaitaista vierasjoukkuetta, sillä ainoastaan torniolaisten maaliraudat kilahtelivat useampaan otteeseen 3.erän kirivaihetta hakiessa, mutta maaliviivan yli peliväline ei enää tietään löytänyt.

Toisessa pelissä Vaalan Lämäreiden taktiikka ”50% kilpikonnapuolustus, 0% karvaus ja vaaralliset vastaiskut” oli tiedossa jo vuonna 2010, mutta niin se vain toimii murhaavan tehokkaasti edelleen. Lämärit asettui heti alussa kuskin paikalle siirtymällä nopeaan tahtiin 2-0-johtoon. Tämän jälkeen maaleja iskettiin vuorotahtiin. 3.erässä SBC Levillä oli etsikkoaikansa tilanteessa 5-3, mutta hyvä ote kirposi lopulta Lämäreiden ties monenteenko nopeaan vastaiskumaaliin viitisen minuuttia ennen päätössummeria ja loppu oli enää kosmetiikkaa.

Tänään nähtiin kaksi korkeintaan keskitason suoritusta SBC Leviltä joukkueena, mutta kylmä tosiasia on se, että mikäli nousijajoukkue aikoo sarjapisteitä napsia rutinoituneilta 3.divarijoukkueilta, niin jokaisen pelaajan pitää pystyä pelaamaan yli tasonsa. Helppoihin virheisiin ei yksinkertaisesti ole varaa, kuten tänään nähtiin molemmissa peleissä useampaan kertaan. Vastustajilla on lähes poikkeuksetta taitoetu puolellansa, mutta porotokan tutut vahvuudet eli tiivis viisikkopuolustus, yhtenäinen joukkuepeli ja vahva maalivahtipeli on riittänyt tällä kaudella useampaan otteeseen pisteille. Tänään valitettavasti mikään näistä osa-alueista ei onnistunut toivotulla tavalla. Toki molemmille vastustajille pitää nostaa hattua, sillä kumpikin pelasi tänään hienosti omilla vahvuuksillaan, ja keikkuvat ansaitusti sarjan sisäisen kuntopuntarin kärkipäässä neljän pelin voittoputkessa kumpainenkin.

Päivän tehokkain sarvipää oli tänään joukkueen varakapteeni #85 Tuomas Alaluusua pistein 1+1.

Tilastot (kesken ja työn alla):

SBT Tornio – SBC Levi 3-1: https://sbclevi.fi/tapahtuma/2015-2016-m1-17/
Lämärit – SBC Levi 8-3: https://sbclevi.fi/tapahtuma/2015-2016-m1-18/

Sarjatilanne pyörähti päivän tulosten myötä suorastaan kihelmöivän jännittäväksi. TyPS Tyrnävältä varmisti tänään sarjanousunsa kahdella voitolla, mutta kakkossijasta eli nousukarsijan paikasta käydään huima taistelu, sillä peräti kuusi joukkuetta on kahden pisteen sisällä! Ja sarjapelejä on jäljellä siis enää neljä kappaletta.

Nopeasti itse laskettu sarjataulukko 14 pelin jälkeen:

TyPS 28p
Lämärit 16p
SuPS 16p
Dynamo 16p
SBC Levi 15p
SBT Tornio 14p
AC Keitto 14p
MuPS 9p?
SC MuPa 9p
Lapa 1p?

(Ja terveisiä Raaheen, laittakaahan ne tulospalvelun tulokset kohdilleen että liiton sivutkin päivittyisivät ajan tasalle.)

Miesten edustuksen pelit jatkuvat la 13.02.2016 Kempeleessä, kun vastaan asettuu sarjakolmonen Suomussalmen Palloseura sekä sarjajumbona majaileva Lapa Raahesta!

P.s Lämpimät onnittelut Tyrnävään ansaitusta sarjanoususta vielä tätäkin kautta! 14 peliä, 14 voittoa. Uskomatonta duunia. :)