Raportti: M1 22.11.2015 Kempeleen turnaus

| Aiheet: Uutiset

SBC Levin miesten edustusjoukkue matkusti su 22.11.2015 Kempelehallille, jossa vastaan asettuivat SBT Tornio sekä Lapa Raahesta. Päivän saldoksi jäi arvokkaat 4 sarjapistettä sekä muutama uusi merkintä historiankirjoihinkin.

Pelejä edeltävänä iltana koettiin vielä harmittava lisätakaisku, kun #14 Antti Autere sairastui ja joutui jättämään pelit väliin. Useat muut poissaolot pakottivat valmennuksen sekoittamaan pakkaa ja mm. #3 Mika Paaso nostettiin pakistosta hyökkääjäksi. Tornio-pelin valmistautuminenkaan ei onnistunut ihan nappiin tällä kertaa, sillä erään tuntemattomaksi jäävän pelurin herätyskello oli vielä kesäajassa, minkä vuoksi joukkue saapui pelipaikalle lopulta 20min suunniteltua myöhemmin.

Ensimmäisessä pelissä SBT Torniota vastaan vastustaja ehti johtaa jo 0-2, ennen kuin SBC Levi pääsi kunnolla peliin mukaan ja punnersi lukemat tasoihin vahvan 2.erän myötä. 3.erässä joukkue loi hurjan myllytyksen torniolaispäätyyn parisen minuuttia ennen loppusummeria, ja ajassa 44:41 eli vain 19 sekuntia ennen loppua #76 Kristian Rautio tykitti ottelun 3-2-voittomaalin.

Päivän toisessa pelissä raahelaista Lapaa vastaan kirjoitettiin heti ottelun alkuhetkillä pieni pala seurahistoriaa, kun joukkueen varakapteeni #85 Tuomas Alaluusua iski avausmaalin vain kolmen sekunnin pelin jälkeen! Kyseessä on kautta aikain nopein avausmaali SBC Levin joukkueille virallisissa peleissä. Edellinen ennätys, 11 sekuntia, oli miltei päivälleen 13 vuotta #17 Mika Uutelan hallussa (23.11.2002 ToPV – SBC Levi 17-6). Raahelaiset pysyivät kyydissä vielä 1.erän ajan, mutta 2.erään sarvipäät terävöittivät viimeistelyään ja menivät menojaan. Lopputuloksena selkeä 7-3-voitto SBC Leville joukkueiden kautta aikojen ensimmäisessä keskinäisessä kohtaamisessa.

Päivän kymmenelle maalille löytyi yhteensä kahdeksan eri tekijää, eli ratkaisijoita löytyi jälleen laajalla rintamalla. Päivän tehokkain sarvipää oli #76 Kristian Rautio (3+1), joka siirtyi samalla joukkueen sisäisen pistepörssin kärkipaikalle yhteispistein 7+2. Valmennusjohdon mukaan hieman ”nuhainen” esitys rikkinäisellä kokoonpanolla riitti tänään kuitenkin kahteen tärkeään voittoon tyylipisteistä välittämättä.

Turha tilastotieto: Ottelu Lapaa vastaan oli tilastovelhon mukaan samalla 250. virallinen Salibandyliiton alainen sarjapeli miesten edustusjoukkueelle (pl. Suomen Cupin pelit). Näistä peleistä joukkue on voittanut 118 ottelua, pelannut 33 kertaa tasan sekä hävinnyt 99 kertaa maalieron ollessa 1187-1092 = +95 ja sarjapisteitä on kertynyt yhteensä 269 kappaletta.

Tilastot:

SBT Tornio – SBC Levi 2-3: https://sbclevi.fi/tapahtuma/2015-2016-m1-11/
Lapa – SBC Levi 3-7: https://sbclevi.fi/tapahtuma/2015-2016-m1-12/

Miesten edustuksen pelit jatkuvat la 12.12.2015 Torniossa, kun vastaan asettuu sarjakärki TyPS Tyrnävältä sekä MuPS Muhokselta!