Raportti: M1 nousukarsintaottelu 21.03.2015

| Aiheet: Uutiset

Miesten edustusjoukkue kohtasi Vaalan Lämärit lauantaina 21.03.2015 Kittilän urheiluhallissa. Pelin henki oli selvä: voitolla 3.divariin kun taas tappiolla pelit jatkuisivat 4.divarissa ensi kaudella.

Jaakko Tiuraniemen poissaolo loukkaantumisen vuoksi oli jo etukäteen tiedossa, mutta päivää ennen peliä selvisi myös, ettei Joonas Harila ole pelikunnossa sairastumisen vuoksi. Näin ollen Jussi Tuoma hälytettiin apuun ja nostettiin alakerrasta ensimmäistä kertaa tällä kaudella hyökkääjän tontille. Kaiken kaikkiaan rosterin puolesta lähtökohdat ottelulle olivat varsin hyvät; 3 täyttä kentällistä sekä 2 ehjää maalivahtia.

Kotijoukkueen valmistautuminen onnistui nappiin, ja ensimmäiset minuutit pelattiin käytännössä yhtä maalia. SBC Levillä oli tilastosarakkeessa 5 laukausta maalia kohti ennen kuin Lämärit pääsi ensimmäistä kertaa hallitusti omalta puolustusalueeltaan pois. Vierasjoukkue luovuttikin ottelun tahtipuikon suosiolla kolmella ketjulla jyränneelle Levin joukkueelle.

SBC Levi hallitsi peliä ja palloa miten tahtoi, mutta Lämäreiden puolustus kesti tilanteen toisensa jälkeen. Vierasjoukkueen tilanteet ottelussa pystyi laskemaan miltei yhden käden sormin, mutta ne olivat sitten sitäkin vaarallisempia; 5-6 vaarallista vastaiskua joista 4 maalia ja taululla 0-4 vierailijoiden eduksi ennen pelin puoliväliä.

Raivokkaasti kannustanut kotiyleisö rumpuryhmineen sai vihdoin aihetta riemuun, kun kotijoukkue rikkoi kuparisensa ottelun puolivälissä Mika Paason hirmulämärillä, ja kavennusmaali 2-4 syntyi puolestaan 2.erän loppuhetkillä Juho Wesslinin yllättävällä rystyrääpäisyllä. Tämänkin jälkeen paikkoja lisämaaleihin saatiin rakennettua yllin kyllin, mutta pallo ei millään löytänyt tietään maalikehikoiden sisään, vaan avopaikoistakin pallot huiskittiin takaseinään ja Lämäri-veskari torjui taidolla ja tuurilla loput.

Pallonhallinta oli kotijoukkueella noin 80-90% peliajasta, ja laukauksetkin maalia kohti kertoivat varsin yksipuolisesta ottelusta, mutta kapealla materiaalilla pelannut Lämärit pelasi taktisesti järkevästi ja hyvin puolustaen. Salibandy on maalintekopeli, joten jos et laita paikoista sisään niin kaveri kyllä laittaa. 3.erässä Lämärit tyytyivät vain nakkaamaan pitkää palloa pois omalta alueeltaan, mutta lisämaaleja ottelussa ei enää nähty.

Lämärit säilyttivät siis 3.divaripaikkansa 2-4 -vierasvoitolla ja SBC Levin kohtaloksi jäi jälleen kalkkiviivoilla kaatuminen.

Tilastot:

https://sbclevi.fi/tapahtuma/2014-2015-m1-26/

Pettymyksestä huolimatta päättynyttä kautta pystytään katsomaan pystyssäpäin. Sarjakauden kynnyksellä joukkueeseen liittyi muutama uusi pelimies, joka hetkellisesti sekoitti yhteen hitsautunatta pelaajapakkaa. Mutta kun pyörät saatiin pyörimään, niin kauden 11 viimeisestä sarjaottelusta ei hävitty kuin yksi ja sarjan kolmelle muulle kärkijoukkueelle ei hävitty kauden aikana kertaakaan. Muutama harmittava pistemenetys keskikastin/häntäpään joukkueille tasaisessa ja varsin tasokkaassa sarjassa tarkoitti kuitenkin sitä, että suora sarjanousu jäi vain yhden pisteen päähän.

Suomen Cupissa selvittiin viime kauden tapaan hienosti 2.kierrokselle, jossa tie nousi kuitenkin pystyyn 2.divarin kärkijoukkueita (RSB-Team ja KeLy) vastaan, vaikka Sastamolo Kings pystyttiinkin kaatamaan.

Nyt otetaan hetki happea ja aloitetaan seuraavan kauden valmistelut myöhemmin keväällä, sillä nousukarsintaottelu oli kaksi kautta joukkueen peräsimessä toimineen Juho Lehdon viimeinen peli. Kausi 2014-2015 paketoidaan lopullisesti seuran yhteisissä päättäjäisissä huhtikuun lopussa, joten tässä vaiheessa onnittelut miesten edustusjoukkueen puolesta Lämäreille sarjapaikan säilyttämisestä, niinikään onnittelut Oulun Dynamolle sarjanoususta, kiitokset kaikille vastustajajoukkueille hienosta sarjakaudesta, iso kiitos kannattajille ja taustajoukoille sekä erityisen suuri kiitos myös yhteistyökumppaneillemme, jotka mahdollistavat seuramme toiminnan pyörittämisen!

Palataan asiaan miesten edustusjoukkueen osalta viimeistään syyskuussa Suomen Cupin peleissä. ;)

M1-karsinta