Raportti: M1 Tornion turnaus 07.12.2014

| Aiheet: Uutiset

Tämänpäiväinen miesten edarin ryöstöretki Tornioon on takanapäin, ja pelikassissa pullottaa 3 kallisarvoista sarjapistettä.

Aamu aloitettiin tasaisella väännöllä isäntäjoukkue-SST:tä vastaan heti klo 10. Maaleja iskettiin vuorotahtiin, ja peli olisi voinut mennä lopulta kumpaan suuntaan tahansa. Peli näytti jo ratkeavan parisen minuuttia ennen loppua, kun tilanteessa 3-4 SST:n eduksi SBC Leville tuomittiin pikkukakkonen, toki aivan aiheesta. Pieni upporikkaan/rutiköyhän pelaaminen kantoi kuitenkin hedelmää, kun Tuomas Alaluusua karkasi Hannu Molkojärven passista alivoimalla läpiajoon tasoittaen pelin loppunumeroiksi 4-4.

Pelin loppusekunneilla SST-pelaajista Jesse Kanto ajettiin vielä punaisella kortilla pihalle hurjan näköisen tilanteen seurauksena, jossa sinipaitojen Jari Ahvenen nousu täydessä vauhdissa laidan tuntumassa pysäytettiin tyylipuhtaalla taklauksella. Laji tosin oli väärä.

Tappioitta kauden ensimmäiset 8 ottelua pelannutta SBT Petoa vastaan klo 12 lähdettiin työhanskat kädessä, nöyrällä asenteella ja tiiviin puolustuspelin kautta. Sarjakärjen kynnet onnistuttiin tylsyttämään tällä kertaa varsin tehokkaasti, eikä vastustaja saanut ylivoimapelilläkään luotua kuin puolittaisia paikkoja. Sinipaitojen ruuti sen sijaan oli tänään astetta kuivempaa, ja alkutahdit tulevalle löi samalla ensimmäiset maalinsa Levi-paidassa iskenyt Mikael Kanto (2+0).

Ottelun ratkaisu nähtiin toisen erän loppuhetkillä, kun SBC Levi iski 3-0 ja 4-0 -maalit alle minuutin sisään. Turhautunut petolauma pyrki tämän jälkeen väkisin saamaan kuparisensa rikki ja saikin luotua muutamia erinomaisia kavennuspaikkoja, avaten kuitenkin samalla myös Levi-pelaajille tukun todella maukkaita vastaiskutilanteita. Miika Korppi iski ottelun 3.erässä vielä puhtaan hattutempun ja nosti päivän yhteispistesaldokseen lopulta mukavat 5+2. Loppulukemat siis SBC Leville tyrmäävät 7-0 suvereenin esityksen jälkeen, ja Juhamatti Huttuselle kautta aikain kolmas nollapeli Levi-paidassa.

Selvästi nousujohteinen turnaus pelaajistolta, ja päivän ensimmäisen pelin pomputtelut ja harhasyötöt olivat tiessään toiseen otteluun lähdettäessä. Alkukaudesta yskähdellyt viisikkopuolustuspeli saatiin kokonaisuutena toimimaan selvästi paremmin ja onnistumiset toivat itseluottamusta koko joukkueen tekemiseen. Matka on kuitenkin vasta hieman yli puolivälin, sillä kevätkaudella pelataan vielä neljä turnausta.