Salibandyn täyteinen viikonloppu takana

| Aiheet: Uutiset

Juniorit pääsivät kokemaan Lappi-Cup -huumaa Rovaniemellä lauantaina 22.11.2014. Joukkueita oli kaudenavausturnauksessa mukana peräti 60 viidessä eri ikäluokassa sekä tytöissä että pojissa. Turnausjärjestelyt jättivät tällä kertaa jonkin verran toivomisen varaa, sillä kaikkia kaupungin isommista liikuntasaleista ei näköjään oltu saatu turnauskäyttöön päällekkäisyyksien vuoksi, mikä näkyi lyhyemmissä peliajoissa sekä hieman ahtaissa tiloissa.

Junioripelaajien mielissä tämä kuitenkin unohtui nopeasti kun vihdoin kentälle pääsi, ja lopulta myöhään iltapäivällä busseissa oli 8 joukkueellista tyytyväisiä junioripelaajia matkalla kohti kotia. Onnistunut ja pelintäyteinen päivä kaikin puolin, joten kiitos turnauksen järjestäjille eli Rovalan Nuorille sekä RSB-Teamille!

Lappi-Cup -pelit jatkuvat Kemissä lauantaina 31.01.2015. Mikäli aikataulut saadaan natsaamaan, niin sitä ennen pelataan NSB:n ja RSB-Teamin kanssa Jäkälä-Cup -turnaus Kittilässä tai Rovaniemellä.

Miesten haastajajoukkue SBC Levi II matkusti puolestaan neljättä kertaa peräkkäin Kemiin lauantaina 22.11.2014, kun 5.divarin syyskausi pelattiin päätökseensä Tervahallissa. Pistetili jäi kuitenkin avaamatta tälläkin kertaa, sillä Piranhas ja Sinimyrsky veivät voitot peleistä, molemmat äärimmäisen niukasti lukemin 2-3.

Paremmat harjoittelumahdollisuudet uuden urheiluhallin myötä olivat kuitenkin nostaneet joukkueen tekemisen tasoa sekä itseluottamusta huomattavasti, ja tekopaikkoja syntyi yllin kyllin molempien otteluiden ratkaisemiseksi asti. Viimeistely kuitenkin ontui pahemman kerran ja pallot huiskittiin takaseiniin hyviltäkin tonteilta, joten kaivatut sarjapisteet karkasivat vastustajajoukkueiden pistepusseihin.

Ottelun tilastot: SBC Levi II – Piranhas 2-3
Ottelun tilastot: Sinimyrsky – SBC Levi II 3-2

SBC Levi II jatkaa kauttaan sunnuntaina 11.01.2015 ja näyttämönä on jälleen kerran Kemin Tervahalli. Tuolloin vastaan asettuu uudelleen sekä Piranhas että Sinimyrsky, joten revanssihenkeä on jälleen ilmassa!

Miesten edustusjoukkue matkusti sunnuntaina neljättä kertaa peräkkäin Oulun Nallisportiin sunnuntaina 23.11.2014. Vastassa oli klo 15 FBC PartyBoys ja klo 18 OFBC, molemmat Oulusta.

PartyBoys-pelin alku oli katastrofaalinen koko joukkueelta, ja taululla oli käsittämättömät lukemat 0-6 ennen kuin 19 peliminuuttia oli edes pelattu. Shokkialku veti joukkueen pelin täysin jäihin, eikä omaa peliä saatu käyntiin enää missään vaiheessa, vaan peli oli väkinäistä puskemista ja huonoja suorituksia toinen toisensa perään. Kaksinkamppailut meni laidasta laitaan vastustajalle ja kentällä oltiin perässä sekä jalalla että järjellä. Lopputulos 3-10 ei jätä paljoa selittelyille tilaa.

Ottelun tilastot: SBC Levi – FBC PartyBoys 3-10

Päivän toinen ottelu eli OFBC-peli oli tasaista vääntöä, ja SBC Levi siirtyi ottelussa jo 3-0 -johtoon edellisen OFBC-ottelun tapaan. Helpot henkilökohtaiset virheet ja lepsu oman pään pelaaminen värittivät kuitenkin päivää isolla värikynällä, ja OFBC:lle annettiin avaimet tulla tasoihin. Ja sen myös vastustaja käytti hyväksi. Loppuun molemmat joukkueet iskivät vielä maalin per joukkue, joten pisteet jaettiin lopulta lukemin 4-4.

Tuomaritoiminnasta ottelussa voi olla montaa mieltä, mutta sanotaan näin, että ihan nappiin ei tällä kertaa kyllä mennyt, sillä voimakas mailahäirintä sekä läpi sormien katsotut selkäänajot tekivät pelistä melko karmean näköistä. Pahemmilta loukkaantumisilta säästyttiin aina ottelun loppusekunneille asti, jolloin selkäänajotilanteessa vastustajan maila nousi Levi-pelaajaa silmäkulmaan ja verta suihkusi pitkin kenttää. Pienen neuvonpidon jälkeen tuomarit kuitenkin totesivat, että tilanne ei ollut rangaistuksen arvoinen.

Ottelun tilastot: OFBC – SBC Levi 4-4

Kaiken kaikkiaan turnauksessa nähtiin heikkotasoisin esitys joukkueelta pitkään aikaan sekä yksilö- että joukkuetasolla. Toiseen peliin tasoa pystyttiin nostamaan hieman, mutta silti tekemisen taso heitteli aivan liikaa pelin sisällä. Syitä päivän tapahtumiin voi hakea valmistautumisesta, asenteesta, korvien välistä, tuomareista sekä kuun ja tähtien asennosta, mutta peiliinhän se täytyy lopulta jälleen kerran katsoa itse kullakin.

No, pelit on pelattu ja menneeseen ei voi enää vaikuttaa, joten katseet on käännettävä eteenpäin ja tulevaan, sillä syyskausi huipentuu sunnuntaina 07.12.2014 Torniossa pelattavassa 4.divariturnauksessa. Tuolloin päästään haastamaan sarjakakkosena majaileva isäntäjoukkue-SST sekä tappioton sarjakärki SBT Peto Oulusta, joten luvassa on säbäniilon aikainen joulu kahden kovan kamppailun muodossa!