M1 jatkaa 2.kierrokselle Suomen Cupissa

| Aiheet: Uutiset

Tornioon suoritettu kaksipäiväinen ryöstöretki on takanapäin, ja kotiintuomisina on lohkon kakkossijan myötä paikka Suomen Cupin 2.kierrokselle.

Sunnuntain ensimmäisen ottelun vei nimiinsä kemiläinen Sastamolo Kings lukemin 0-4. 2.divaria pelaavan ”Sastiksen” pelinopeus oli turnauksessa omaa luokkaansa, eikä siihen pystytty vastaamaan kuin ajoittain. Positiivisena puolena Levin joukkuekin sai rakenneltua muutaman todella maukkaan maalipaikan, mutta pallo pysyi kuin noiduttuna maaliviivan väärällä puolella. Otteluun mahtui myös kaksi hukattua rankkaria sekä useampi hukattu YV-tilanne siinä missä vastustajajoukkue kuittasi yhden maaleistaan YV:llä ja lisäksi yhden rankkarista. Erikoistilannepelaamisen jalo taito, voisi joku todeta?

Päivän toisessa pelissä isäntäjoukkue Säihkysääriä (4.div) vastaan lievästi siipirikkoinen SBC Levi jäi altavastaajan asemaan pallollisessa pelissä, mutta loppulukemat tulostaululla olivat siitä huolimatta 3-1 Levin eduksi. Vauhdikas edellispeli Sastista vastaan vaati selvästi veronsa fyysisellä puolella ja pari harmittavaa loukkaantumista kavensi kapeaa materiaalia entisestään. Tuloksena silti taisteluvoitto tiiviin viisikkopuolustuksen sekä erinomaisen maalivahtipelin (Juhamatti Huttunen) ansiosta.

Tulokset: http://floorball.fi/tulokset/#/sarja/Miesten%20Suomen%20Cup-mcup-18-ps-1-kierros/206

Valmennusjohdon kommentit viikonlopulta:

”Turnauksen avanneeseen NSB-otteluun lähdettiin hyvin valmistautuneena kolmen kentän voimin. Joukkueen uudet kasvot pääsivät heti antamaan näyttöjä kovaan paikkaan. Peliin saatiin toivottu hyvä startti ja saimme nopeasti pelin juonesta kiinni. Maalipaikoissa olimme tehokkaita kun taas vastustaja ei päässyt hyville vetopaikoille. Pelaajien työmoraali oli loistava, laukauksia blokattiin suuri määrä ja puolustuksen lukkona veskareista Similä pelasi erinomaisen pelin. Erinomainen taistelu ja näyttö jokaiselta mukana olleelta pelaajalta, että ei tehty työ ole mennyt hukkaan.

Toisessa pelissä osalla pelaajista oli hyvin muistissa viime kauden kitkerä päätösottelu SBT Torniota vastaan. Pieni extralataus oli näkyvissä ja olimme jatkuvasti askeleen edellä vastustajaa kentän jokaisella osa-alueella. Pystyimme käyttämään omia vahvuuksiamme ja sovittuja asioita erinomaisesti hyödyksi. Onnistumisia saatiin jälleen leveällä rintamalla ja asenne oli kohdillaan puolustuspelaamisessa sekä lisäksi maalivahdeista tällä kertaa Huttuselta erinomainen työnäyte. Kokonaisuutena hieno startti kaksipäiväiselle turnaukselle.

Toisen pelipäivän aamu toi heti mukanaan hieman jobinpostia poisjääntien ja sairasteluiden muodossa. Päivän avausvastustaja Sastamolo Kings oli ennakkoon lohkon vahvin porukka ja pelistä oli odotettavissa vauhdikasta sekä kovatasoista vääntöä. Vastustaja jyräsikin leveällä rintamalla kovalla pelitemmolla liikuttaen palloa erinomaisesti ja hakemalla hanakasti vetopaikkoja. Vastustajan aktiivinen karvaus toi haasteita ja pyrimme kääntämään peliä nopeasti riistoista. Ykkössektorin maalipaikkoja saimme luotua todella paljon, mutta edellispäivään verrattuna maalihanat pysyivät visusti kiinni koko pelin ajan. Sitoutuminen joukkueen eteen oli kuitenkin jälleen ihailtavaa jokaiselta yksilöltä, ja vaikka maaleja jäätiinkin kaipaamaan, niin oli esitys kelvollinen noinkin laadukasta vastustajaa vastaan.

Turnauksen päätösottelussa Säihkysääriä vastaan pyrimme palauttamaan pallonhallinnan itsellemme ja ottamaan pelin ohjat käsiimme heti alkuun. Alku olikin lupaava kun loimme hyviä paikkoja, pallo liikkui mallikkaasti ja saimme ansaitun johtoaseman. Ottelun puolivälin jälkeen lähti pienistä lapsuksista lumipalloefekti liikkeelle, jota oli hankala enää pysäyttää. Myös fyysisesti raskas edellisottelu näkyi kentällä joukkueen kokoonpanon kutistuttua kahteen kentälliseen. Pienet henkilökohtaiset virheet loivat negatiivista tunnetilaa ja epävarmuutta tekemiseen mikä johti vastustajan pallonhallintaan ja pitkiin hyökkäyspään myllyihin, mutta nämä hoidettiin hienosti blokkaamalla suurin osa vedoista ja mv-Huttunen hoiti pomminvarmasti maalille asti tulleet pallot. Maltillinen ja ahkera työnteko palkittiin lopulta ottelun loppuhetkillä kun saimme rauhoitettua peliä ja iskettyä viimeisen maalin tyhjiin.

Kunniakas päätös hienolle kauden aloitukselle 1.kierroksen pelien myötä. Torniosta saatiin mukaan pelillisesti se mitä tultiin hakemaan. Ei tappiolla tai voitolla ole niin suurta merkitystä tässä vaiheessa kautta, vaan tärkeintä on peli ja miten sitä pelaat. Carl Lewistä lainatakseni ’It’s all about the journey, not the outcome’.”

M1 jatkaa Suomen Cup-taivaltaan lauantaina 20.09.2014 Rovaniemellä 2.kierroksen peleillä, jolloin vastaan asettuu turnausisäntä RSB-Team (2.div), Kellon Lyönti (2.div) sekä Sastamolo Kings Kemistä (2.div)!