Salibandyseurat yhteistyöhön

| Aiheet: Uutiset

Kittiläläinen salibandyseura SBC Levi sekä rovaniemeläiset salibandyseurat RSB-Team ja Napapiirin Salibandy (NSB) ovat sopineet yhteistyöstä etenkin junioritoiminnan osalta ensi kautta silmällä pitäen. Yhteistyön tarkoituksena on kehittää entisestään seurojen välistä kanssakäymistä sekä tarjota entistä laadukkaampaa ja monipuolisempaa liikuntaa seurojen toiminnassa mukana oleville lapsille ja nuorille.

NSB:n junioripäällikkö Ari Laitinen ja RSB-Teamin toiminnanjohtaja Mika Karusaari kehittelivät viime kaudella uudenlaisen liikuntakonseptin junioreille, joka sai erittäin positiivisen vastaanoton molempien rovaniemeläisseurojen harrastajien keskuudessa. Konsepti muodostuu noin kuusituntisesta liikuntapäivästä, johon sisältyy mm. paljon 3vs3-pienpeliä useammalla kentällä yhtäaikaa sekä lisäksi kokonaan lajin ulkopuolista liikuntaa. Tärkeimpänä tavoitteena on, että osallistujat saavat liikkua ja pelata mahdollisimman paljon odottelun ja jonottamisen sijaan. Myös SBC Levin juniorijoukkueet osallistuvat ensi kaudella näihin jatkossa kolmen seuran yhdessä järjestämiin junioreiden liikuntapäiviin. Liikuntapäiviä on tarkoitus järjestää sekä Rovaniemellä että Kittilän uudessa liikuntahallissa.

RSB-Teamilla on tällä hetkellä noin 320 ja NSB:llä noin 190 jäsentä. SBC Levin jäsenmäärä on puolestaan noin 140. Lappilainen huippusalibandy elää siinäkin mielessä jännittäviä aikoja, että RSB-Team ja NSB ovat sopineet yhdistymisestä, ja Rovaniemelle on syntymässä uusi ja samalla Lapin selvästi suurin salibandyseura keväällä 2015. Molemmat seurat ovat perinteikkäitä ja etenkin junioritoiminnalla on huomattavasti syvemmät juuret rovaniemeläisseuroissa, mikä tarjoaa meille SBC Levin puolella paljon arvokasta oppia ja kokemusta ammennettavaksi oman junioritoimintamme kehitystyötä ajatellen. Vaikka pelikentillä kaikkien kolmen seuran joukkueet ovatkin toistensa kilpakumppaneita, niin kentän ulkopuolella välit ovat rakentavan avoimet; seurojen johtohenkilöt palaveeraavat usein yhdessä ja käyvät kehityskeskusteluja sekä vaihtavat ajatuksia toimintansa kehittämisestä säännöllisen epäsäännöllisesti.

Yhteistyö
Kuvassa vasemmalta oikealle SBC Levin valmennuspäällikkö Juho Lehto, NSB:n junioripäällikkö Ari Laitinen ja RSB-Teamin toiminnanjohtaja Mika Karusaari