M1 haki kaksi sarjapistettä Nallisportista

| Aiheet: Uutiset

Lauantaina 16.11.2013 miesten ykkösjoukkue matkusti Oulun Nallisportiin edessään kauden neljäs sarjaturnaus, ja tien päälle päästiin tällä kertaa jotakuinkin ennätyssuurella rosterilla 18+2. Päivän ensimmäinen peli klo 12 toi vastaansa Haukiputaan Heiton, jonka alkukausi oli sujunut äärimmäisen mollivoittoisesti; kuusi ottelua joista yhtä monta tappiota ja sijoituksena sarjajumbo.

Vastustajalla oli jo peli allaan, joten ennen ottelun alkua joukkueelle teroitettiin hyvää valmistautumista, sillä vastustaja todennäköisesti laittaisi kaikki peliin heti 1. erään ennen kuin päivän rasitus alkaisi näkyä tekemisessä. HaHe pääsikin iskemään ottelun avausmaalin ajassa 02:15, kun kiertolaukaus maskin takaa vasemmasta laidasta Levi-maalista katsottuna löysi tiensä takanurkkaan. Pelin painopiste oli kuitenkin ensimmäisten viiden minuutin jälkeen oikeastaan täysin HaHe:n kenttäpäädyssä, mutta Levin pelaajat tuhlailivat paikkoja oikein urakalla. Tasoitusmaali 1-1 nähtiin lopulta ajassa 11:06, kun Tuomas-duo iski; Alaluusua tarjoili kulmasta passin avopaikkaan keskustaan Trastille, joka lääpäisi verkot tötterölle.

SBC Levi siirtyi ottelussa johtoon ajassa 13:54; nopea pelinkääntö omista ja Hannu Molkojärvi pallon ylöstuojana. Tältä älykäs passi maalia kohti ajaneelle Joonas ”Tuhlaajapoika” Junnolalle, jonka hiuksenhieno sipaisu ohjasi pelivälineen alanurkkaan. Hieman nihkeähkö ensimmäinen erä päättyi siis lukemiin 1-2.

2. erä käynnistyi Levi-merkkisesti koneen pikkuhiljaa käynnistyessä. Ajassa 15:27 joukkueen ”junnukenttä” iski; Kalle Kemppainen toimitti pallon maalin takaa sektoriin Arttu Ylitalolle, joka sai toisella yrittämällään iskettyä pallon sisään ja peli nyt 1-3. Maali oli samalla Ylitalon kauden avausmaali sarjapeleissä.

Erän puolivälissä ajassa 22:09 saatiin lisää uusia nimiä pistesarakkeeseen. Uransa ensimmäiset sarjapelinsä pelannut SBC Levin saamelaisvahvistus sekä samalla joukkueen kuopus Niila Aikio löysi mainiolla passilla Juho Wesslinin takatolpalta, joka hutkaisi ensimmäisellä yrittämällään pallosta ohi, mutta osui toisellaan ja tilanne nyt ratkaisevan tuntuisesti 1-4. Pelikellon näyttäessä aikaa 25:10 siirtyi SBC Levi jo 1-5 -johtoon; todella hyvä vaihto ja aggressiivista riistopeliä ketjulta Trast-Autioniemi-Alaluusua, jonka seurauksena Trast sai pallon puolessa kentässä, leikkasi keskustaan ja laukoi pallon vastustamattomasti etuylänurkkaan. Syöttöpiste Juha Autioniemelle, ja näistä lukemista myös erätauolle.

Myös 3. erän alku oli vahvasti väriltään sininen edellisen erän alun tavoin. Kulmalyönti vastustajan päästä, ja Niila Aikio pallon takana. Kalle Kemppainen spurttasi suoraan vaihtopenkiltä tyhjään tilaan sektoriin ja laukoi ykkösellä maalivahdin torjunnan kautta tilanteeksi 1-6. HaHen vaarallisin paikka syntyi alivoimalla erän puolivälissä, kun vastustajan maalivahti heitti torjunnan jälkeen HaHe-hyökkääjän läpi, mutta kolmen vuoden tauon jälkeen Levi-maalin suulle paluun tehnyt Tuomas Similä pystyi torjumaan tilanteen. Ottelun loppulukemat 1-7 syntyivät ajassa 39:55; Ville Virtanen jakoi hyökkäyspäässä maalin takaa oikeaan siipeen Tuomas Nousiaiselle, jonka tarkka laukaus löysi tiensä maalin etualanurkkaan.

Joukkueiden välinen tasoero tuli sitä selvemmäksi mitä pidemmälle peli eteni, ja vastustajalla painoi lisäksi edellinen peli vielä jaloissa, mikä varmasti söi parasta terävyyttä. Maaleja olisi voitu luotujen paikkojen perusteella tehdä vähintään yhtä monta lisää kuin saatiin tehtyä, mutta kokonaisuutena kohtalaisen ehjä esitys koko joukkueelta 1. erän vaisuutta lukuunottamatta.

Päivän toisessa pelissä klo 14 vastaan asettui sarjan keskikastista löytyvä KeLy II. Ottelu olikin heti alusta saakka hyvätasoista ja vauhdikasta peliä, jossa molemmat joukkueet pyrkivät pelaamaan aktiivisesti passiivisen makoilun ja kukkupallon heittämisen sijaan. Maalihanat ottelussa avasi SBC Levi ajassa 09:39; Ville Virtanen toimitti pallon maalille, ja Juho Wesslin oli Näätämön kärppänä paikalla reboundissa ja peli 1-0. Pelikellon näyttäessä aikaa 12:16 siirtyi Levin joukkue 2-0 -johtoon; Tuomas Alaluusua riisti pallon vastustajan pakilta maalin edessä, ja pallo Hannu Molkojärvelle, jonka syöttöyritys takaisin Alaluusualle kimpoaa onnekkaasti pakin jalasta omaan maaliin. Näistä lukemista myös erätauolle.

2. erän viidennen peliminuutin paikkeilla nähtiin erikoinen tilanne, kun SBC Levin Niila Aikio iski uransa avausmaalin toisessa sarjapelissään maalin edestä, ja molemmat tuomarit näyttivät palloa keskelle. Vastustajan protestin ja pienen tuomaripalaverin jälkeen maali kuitenkin hylättiin Levi-pelaajan astuttua maalivahdin alueelle ennen maalin syntymistä huolimatta siitä, että molemmat tuomarit aluksi hyväksyivät maalin. Pari minuuttia myöhemmin Levi teki kuitenkin myös hyväksyttävän maalin ylivoimalla, kun ensin Juha-Pekka Koutaniemen nousu laidasta oli pysäytetty sääntöjen vastaisesti. Pitkän ylivoimapyörityksen päätteeksi Tommi Ahola toimitti pallon viivasta KeLy-maalille, ja Tuomas Alaluusua iski paluupallosta lukemiksi 3-0 ajassa 22:36. Ajassa 25:43 KeLy II kavensi tilanteeksi 3-1; laukaus vasemmasta siivestä Levi-maalista katsottuna blokattiin, mutta pallo pomppi onnekkaasti useamman jalan kautta maalin eteen kuin taivaan lahjana KeLy-hyökkääjälle neljän Levi-pelaajan keskellä, jolla oli helppo työ siirtää pallo tyhjään maaliin. Tästä tilanteesta toiselle erätauolle.

3. erän alkuun haettiinkin sitten hakemalla vaikeuksia, sillä oma pelaaminen löystyi liiaksi ja selät suoristuivat, mikä antoi vastustajalle mahdollisuuden tulla peliin mukaan. Ajassa 32:44 KeLy II kavensikin tilanteeksi 3-2; pitkä avaus oikeaan laitaan Levi-maalista katsottuna, josta syöttö kolmanteen aaltoon keskustaan ja pallo komealla laukauksella Levi-maalin ylänurkkaan. Tilanteessa Levin keskustan puolustaminen uinahti totaalisesti. Ja kun ottelun tahtipuikon kerran pudottaa, niin sitä on tunnetusti äärimmäisen hankala saada takaisin. KeLy II tasoitti tilanteeksi 3-3 ajassa 37:21; todella helppo pallonmenetys omissa Levi-pelaajalta, ja pallo pelattiin jälleen keskustaan. Vastustajan puolustajan tulinen laukaus onnistuttiin vielä peittämään, mutta vastustajan ensimmäisen maalin tavoin pallo kimposi onnekkaasti suoraan lähimmän KeLy-hyökkääjän ulottuville neljän lähettyvillä olleen sinipaidan sijaan, ja tämä löi ilmasta pallon verkkoon.

Jos oli vastustajalla ripaus onnea parin maalinsa kanssa, niin samaa voi totisesti sanoa myös Levin 4-3 -johtomaalista ajassa 39:45; KeLy-puolustaja yritti syöttää pakki-pakki -syöttöä oman maalin edessä, mutta Levi-pelaajista Kalle Kemppainen sai mailansa väliin ja pallo pomppasi suoraan maaliin ohi hölmistyneen KeLy-vahdin. Vastustajan tasoitus nähtiin puolestaan ajassa 42:07 pelin teeman mukaisesti; KeLy-pelaajan syöttö Levi-maalista katsottuna vasemmasta siivestä keskustaan kimposikin Levi-pelaajan jalasta oikeaan siipeen, josta vastustajan hyökkääjä iski hyvällä kudilla pallon aivan takaylänurkkaan.

Ottelu sai dramaattisen päätöksensä ajassa 43:59; Levi-puolustaja lähti tavoittelemaan korkeaa palloa, mutta tätä rikottiin selvästi maalin edessä. Tuomari näki kuitenkin ainoastaan Levi-puolustajan tekemän virheen tilanteen jälkeen, ja vapaalyönti vastustajalle. Tarkka laukaus alakulmaan poikittaissyötöstä jäikin lopulta pelin voittomaaliksi. SBC Levi haki vielä kavennusta lopussa ilman maalivahtia, mutta kiri tyrehtyi pallonmenetykseen puolessa kentässä vastustajapelaajan törkeän taklauksen seurauksena, jota tuomarit eivät kuitenkaan pitäneet edes vapaalyönnin arvoisena, vaikka 2min jäähy olisi ollut oikea tuomio.

Näin ollen Levin joukkueelle kauden avaustappio, ja hyvä muistutus siitä että ottelu kestää täydet 45min. Vaikka ottelun tuomaristo ei ihan parastaan tänään esittänyt, niin viimeisen erän totaalinen sulaminen (1-4 vastustajan eduksi) oli täysin itseaiheutettua. Allekirjoittaneen ennakkoveikkailut KeLy II:n sijoittumisesta kärkinelikkoon tällä kaudella eivät myöskään näytä olleen tuulesta temmattuja, sillä vastustaja näytti 3. erässä pystyvänsä pelaamaan parhaimmillaan todella hyvää ja vauhdikasta salibandya.

Levin joukkueen onnistujia turnauksessa tehopisteillä mitattuna olivat Kalle Kemppainen tehoin 2+1, Niila ”the rookie” Aikio tehoin 0+2 sekä Juho Wesslin ja Tuomas Trast, jotka molemmat iskivät kaksi kaappia mieheen.

Valmennusjohdon kommentit:

”Lähtökohdat ensimmäiseen peliin eivät olleet optimaaliset epäonnistuneen aikataulutuksen suhteen minkä seurauksena valmistautuminen peliin jäi vajaaksi, ja tämä näkyi ottelun alussa todella pahasti. Asetimme joukkueena jo alkuviikosta viikonlopun koitoksiin selkeät tavoitteet; pallonhallinta ja pelin tahdin määrääminen. Alun uinahtelun jälkeen pystyimme toteuttamaan asetettuja tavoitteita koko pelin ajan ja mikä positiivisinta, saimme onnistumisia laajalla rintamalla ja pelasimme joukkueena ehjän pelin.

Toisessa pelissä ottelun tempo muuttui taas totaalisesti; oli hienoa kun molemmat joukkueet pyrkivät aktiivisesti pelaamaan peliä. Erinomaisen alkumme jälkeen vastustaja nosti tempoa ja alkoi antaa painetta ylhäältä asti, jolloin meidän paineen alla suorittamisen vaatimaton taso alkoi näkyä turhina pallonmenetyksinä, joista fyysisesti ja fiksusti pelannut vastustaja pääsi rokottomaan. Tällä reissulla tuli kauden avaustappio sarjassa, mutta parempi opetella käsittelemään virheet ja pettymykset nyt kuin sitten keväällä.”

SBC Levi jatkaa kauttaan lauantaina 7.12.2013 kun vastaan asettuu sarjakolmosena majaileva vanha tuttu kilpakumppani SBT Tornio sekä toisessa pelissä alemmassa keskikastissa majaileva oululainen SBT Saha. Pelipaikkana on jälleen Oulun Nallisport!