SBC Levi jatkoon Suomen Cupissa

| Aiheet: Uutiset

Miesten ykkösjoukkueen Suomen Cupin 1. kierroksen pelit jatkuivat sunnuntaina 08.09.2013 Torniossa.

Päivän ensimmäinen peli klo 12 toi vastaansa MuPS:n (3.div) Muhokselta. Tarkkailevissa merkeissä edennyt 1. erä ei tuonut maalimerkintöjä tulostaululle kummallekaan joukkueelle. Toisessa erässä vastustaja otti tahtipuikon tiukemmin haltuunsa, ja siirtyi 0-2 -johtoon. 3. erän alkuun Hannu Molkojärvi iski vielä toivoa herättävän 1-2 -kavennuksen vastaiskusta, mutta MuPS käänsi pelin lopullisesti edukseen kasvattamalla johtoaseman uudelleen kahteen maaliin pari minuuttia myöhemmin. Levin joukkue sai rakenneltua vielä pari avopaikkaa pelin loppuhetkillä, mutta vastustaja oli tänään parempi lopulta lukemin 1-4.

Turnauksen viimeinen peli SBC Levin osalta alkoi klo 15, ja vastassa oli TyPs (3.div) Tyrnävältä. Valmistautuminen Levin joukkueelta onnistui tähänkin otteluun varsin hyvin, sillä vastustaja oli selvästi huonommalla jalalla liikkeellä 1. erässä, ja ajoittain jopa hätää kärsimässä. SBC Levi heilutti maaliverkkoa peräti neljään otteeseen ensimmäisen 10 peliminuutin aikana, joten erätauolle päästiin siirtymään 4-1 -johtoasemassa. 2. erän alkuun joukkueelle sattui kuitenkin sysimusta 3 minuutin jakso, jonka aikana vastustaja iski kolmella maalinedushässäkkämaalilla pelin tasoihin. 3. erän puolivälissä SBC Levi siirtyi vielä 5-4 -johtoon Mika Paason survottua pallon maalin edestä sisään, mutta vastustaja pääsi kuittaamaan pelin jälleen tasoihin vain parikymmentä sekuntia myöhemmin. Molempiin päihin syntyi vielä muutamia hyviä paikkoja pelin ratkaisemiseen asti, mutta pisteet jaettiin lopulta sopuisasti 5-5 -tasapelin myötä.

TyPs-pelin tehomiehinä kunnostautuivat Hannu Molkojärvi sekä Joonas Harila, joille molemmille tehot 1+1.

Valmennusjohdon kommentit peleistä:

”Toisen pelipäivän vastustajat olivat sarjaporrasta ylempää ja pelin luonne myös sen mukainen. Vaikka jokaisella joukkueella alkoikin jalka hieman painaa, niin siitä huolimatta pelissä alkoi olla kunnon salibandyn elementtejä ja vauhtia riitti molemmin puolin. Eilisen tapaan iso hatunnosto meidän pelaajille loistavasta taistelusta ja sitoutumisesta omaan tekemiseen. Sotasuunnitelmaa piti pelien aikana ja välissä hieman hioa, joka tuottikin kaivattua muutosta myös kentälle. Maalinteko tuotti päivän ensimmäisessä pelissä hieman ongelmia, mutta sitä saatiin terävöitettyä toiseen peliin ja vauhdikas aloitus sai vastustajan hämmentymään totaalisesti. Meidän olisi pitänyt pystyä jatkamaan samalla tasolla toisessakin erässä, mutta turhaan päästettiin vastustaja peliin mukaan. Tuloksena kuitenkin tasapeli. Yhteenvetona viikonlopusta voidaan todeta, että koko joukkueen suoritus oli todella hyvä ja antaa mainiot lähtökohdat jatkoa ajatellen.”

Nämä tulokset tietävät siis sitä, että SBC Levi jatkaa taivaltaan Suomen Cupin 2. kierrokselle Lohkon K kolmannelta sijalta. TyPs päätyi lopulta samaan pistemäärään, mutta parempi maaliero nosti joukkueen edelle. MuPS vei puolestaan lohkon ykkössijan.

Jatko-ohjelma näyttää vievän SBC Levin pelaamaan seuraavaksi Pohjanmaan, Sisä-Suomen ja Pohjois-Suomen yhteiseen jatkolohkoon 17, jossa vastaan asettuvat Nibacos (2.div) Kokkolasta, ISB-Ilmajoki (2.div), SB Vaasa II (2.div) ja Soittorasia IV (3.div). Järjestävä taho ei ole vielä tätä kirjoittaessa tiedossa, mutta Kokkola-Ilmajoki-Vaasa -akseli on erittäin todennäköinen. Suomen Cupin 2. kierros pelataan kaksipäiväisenä turnauksena 21.-22.9.2013 ja lohkosta 3. kierrokselle eli yksittäisiin otteluihin jatkaa kaksi parasta joukkuetta.